Automat de „vicii”, lăsat la îndemâna copiilor. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț a amendat și închis unitatea

În acțiunile de control desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț (CJPC Neamț), pe raza municipiului Roman, a fost identificat un automat pentru vânzarea țigaretelor electronice amplasat pe Strada Roman Vodă, în proximitatea unității  Agentia Loto 27-014.

Întrucât accesibilitatea utilizării acestuia de către tineri sub 18 ani nu este în niciun fel restricționată, coroborat cu informarea incompletă a consumatorilor prin traducerea informațiilor din marcarea originală, fapte ce intră sub incidența art 7 lit c a 2-a liniuță din Ordonanța Guvernului nr 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 lei și a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la eliminarea neconformităților constatate și aplicarea unui înscris pe aparatul în cauză.

Operatorul economic a înțeles să nu respecte  măsura dispusă prin documentul de control reluând activitatea fără a se conforma cerințelor impuse și fără a solicita acordul CJPC Neamț.

Drept urmare, a fost întocmit un nou document de control, a fost aplicată o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei și, la propunerea echipei de control, a fost emisă Decizia de închidere a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

De asemenea, a fost transmisă o informare către Inspectoratul de Politie al Județului (IPJ) Neamț, în vederea stabilirii măsurilor conform competențelor atribuite de cadrul legislativ. În prezența reprezentanților IPJ Neamț, au fost aplicate sigilii și un înscris cu măsura dispusă prin decizie.

Vlad Ciurea, Comisar şef adjunct, CJPC Neamț: ,,Menționez faptul că înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă, iar dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, conform articolului 243 Cod Penal”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate