Autovehiculele de transport persoane, verificate de polițiștii nemțeni (IMAGINI)

La data de, 10 octombrie a.c., polițiștii rutieri din județul Neamț, au desfășurat activități specifice de verificare în trafic a autovehiculelor de transport persoane, cu precădere în zonele cu risc rutier ridicat.

Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existența verificării metrologice a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, verificarea documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane (copii conforme, certificate de pregătire profesională, etc), verificarea respectării traseului şi a graficului de circulație, cu opririle aferente, conform licențelor de traseu, respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, fată de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

Polițiștii au controlat peste  100 de vehicule, dintre care peste 40 de vehicule destinate transportului de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.050 de lei.

A fost acordată o atenție sporita față de starea psiho-fizică a șoferilor și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto. 

Aceste acțiuni vor continua în scopul prevenirii și combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea acestui tip de transport.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate