Avantajele și dezavantajele tehnologiei 5G

evolutia tehnologiei 5G

În ultimii ani, am început să simțim tot mai mult impactul tehnologiei în viețile noastre. Dacă în urmă cu 20-30 de ani, priveam spre un viitor SF, iată că prezentul este SF și e greu să privim prea departe spre viitor pentru că viitorul e mâine.

Pe această cale a progreselor tehnologice, cel mai bine se poate vedea în evoluția telefonului. Am trecut de la un dispozitiv cu adevărat de buzunar care a fost folosit pentru a efectua și primi apeluri de (aproape) oriunde (1G), la a putea compensa această nevoie alegând să trimitem un mesaj text în loc de apel (2G) , având în continuare această posibilitate în același dispozitiv.

Apoi a apărut nevoia de a putea accesa internetul oriunde ne-am afla, iar asta a fost posibil și prin intermediul telefoanelor noastre mobile (3G). Și această tendință a continuat până astăzi, unde nevoia noastră infinită de informație se reflectă în ceea ce știm în viața de zi cu zi, navigând zilnică pe net prin intermediul smartphone-urilor noastre (4G).

Și povestea nu se termină aici. Această nevoie continuă și crește, făcând loc dezvoltării următorului nivel în consumul nostru de informații și modului nostru de a fi conectați și interconectați unul cu celălalt și cu lucrurile din jurul nostru, tehnologia 5G.

De ceva vreme se spune că în următorii câțiva ani rețeaua 5G ne va schimba viața. Totuși, în decursul acelui timp, a declanșat și evenimente care au dus la dezvoltarea unei serii întregi de discuții în jurul numeroaselor sale beneficii, dar și a dezavantajelor sale.

Avantajele tehnologiei 5G

5G înseamnă viteză mai mare de descărcare. Rețeaua 5G va avea capacitatea de a crește vitezele de descărcare de până la 20 de ori (de la 200 Mbps (4G) la 10 Gbps (5G)) și scăderea latenței (timpul de răspuns între dispozitive). Aceste viteze vor maximiza experiența de navigare prin facilitarea proceselor care, deși sunt posibile astăzi, încă prezintă dificultăți.

Grație acestei puteri tehnologice, cu siguranță vom vedea domenii revoluționate de 5G. Unul dintre ele este industria cazinourilor online. Vom putea intra într-un cazinou online ca într-unul clasic, asta și pentru că tehnologia 5G va permite dezvoltarea și utilizarea altor tehnologii precum inteligența artificială, realitatea virtuală și realitatea augmentată. Puteți da click aici pentru a vedea recenzii despre noile cazinouri online. Puteți să vă testați norocul și datorită unor bonusuri cu rotiri gratuite la inregistrare.

Rețeaua 5G promite posibilitatea de a avea un mediu hiperinterconectat pentru a ajunge la punctul de a avea atât de mult doritele „orașe inteligente”. Performanța corectă a acestor noi dinamici va depinde de lățimea de bandă a 5G și de Internet of Things (IoT).

De asemenea, se așteaptă ca 5G să revoluționeze domenii precum medicina (operațiuni la distanță, de exemplu) și managementul traficului și vehiculele autonome, precum și implementarea acesteia în sectorul construcțiilor pentru optimizarea resurselor și reducerea riscurilor.

Dezavantajele tehnologiei 5G

Tranziția la rețeaua 5G va necesita dispozitive care să suporte noua tehnologie. Rețeaua 4G actuală nu are această capacitate și va deveni imediat învechită.

Implementarea rețelei 5G implică și o lipsă de accesibilitate imediată pentru buzunarele medii, combinată cu o întârziere în implementarea acesteia din cauza lipsei mijloacelor de utilizare a acesteia.

Pentru ca rețeaua 5G să funcționeze corect, va fi nevoie de o întreagă investiție ambițioasă în infrastructură pentru a crește lățimea de bandă și a extinde acoperirea, iar acest lucru nu este ieftin. Această situație va duce în mod necesar la întârzieri în implementarea sa din cauza costurilor mari pe care guvernele vor trebui să le acopere pentru ca 5G să funcționeze corect.

În prezent, fiecare țară discută despre standardele legale și etice pentru manipularea și utilizarea acestor date, astfel încât confidențialitatea să nu fie afectată de toată această interconectivitate.

5G este o realitate care în scurt timp ne va atinge viața ca tehnologiile anterioare și ar fi mai bine să o privim acum pentru a profita de beneficiile sale și a evita riscurile sale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate