Avize de însoțire emise în mod fictiv: aproape 500 m.c de cherestea „în minus” la inventar, la punctul de lucru al unui operator (IMAGINI/NEAMȚ)

În perioada 17-18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au acționat pe linia verificării legalității operațiunilor cu materiale lemnoase efectuate de un operator economic, din localitatea Cotu Vameș.

Astfel la data de 17 ianuarie a.c., polițiștii au identificat o autoutilitară care transporta volumul de 2,42 m.c. cherestea, fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos transportat, care ar fi provenit de la operatorul economic din localitatea Cotu Vameș.

La data de 18 ianuarie a.c., extinzându-se verificările s-a procedat la efectuarea unui control la punctul de lucru al operatorului economic în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că, reprezentanții operatorului economic ar fi emis mai multe avize de însoțire, în mod fictiv, pentru un volum total de 47 m.c. cherestea, cu scopul de a diminua stocurile scriptice ale punctului de lucru supus controlului.

Totodată, în urma inventarierii materialului lemnos existent, cu ajutorul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman şi comparării cu stocurile scriptice existente, s-a constatat o diferență în minus de 489,23 m.c. cherestea, în valoare de aproximativ 450.000 de lei.

Polițiștii s-au s sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 31.000 de lei, conform Legii 171 din 2010, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de 489,23 m.c. cherestea.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate