Bani de la Consiliul Județean pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Ceahlău

Consiliul Județean Neamț va sprijini și în acest an Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Ceahlău, în prima etapă cu 600.000 de lei, urmând ca la rectificarea din vară să se acorde și diferența necesară până la sfârșitul anului, pentru ca instituția să poată funcționa în condiții normale!

„Am urmărit să asigurăm bani pentru ca beneficiarii acestui centru, oameni cu nevoi medicale, care nu dispun de fonduri suficiente și de capacitatea de a duce o viață normală, să se bucure de servicii de îngrijire și medicale în sistem instituționalizat. Sprijinim această unitate din Ceahlău de mai mulți ani cu fonduri de la bugetul județului pentru că administrația locală nu are suficiente resurse pentru a acoperi toate cheltuielile cu întreținerea beneficiarilor și a facturilor curente.

Nu putem lăsa oameni în suferință să se chinuie! La Ceahlău sunt cetățeni din mai multe zone ale județului, care au nevoie de supraveghere continuă, de asistență medicală, de îngrijire permanentă. Odată cu sprijinul acordat lor susținem și familiile din care provin, căci le luăm de pe umeri o sarcină cumplită, aceea de a avea grijă de un om bolnav, care nu se descurcă singur. E o obligație morală până la urmă să avem grijă de toți cei care au nevoie de ajutor. Nu în ultimul rând sprijinim personalul care îngrijește acești bolnavi, care trebuie să aibă o pâine de pus pe masa copiilor!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Sprijinirea instituțiilor în care se asigură supraveghere și protecție socială este o prioritate pentru legislativul județean nemțean.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate