Bărbat din Piatra-Neamț, amenințat în parcarea unui supermarket după ce i s-ar fi solicitat o donație

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani, din aceeași localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în parcarea unui supermarket, din Piatra-Neamț, a fost amenințat cu acte de violență de o altă persoană.

În temeiul sesizării, patrula de ordine și siguranță publică a procedat la interceptarea în trafic a autoturismului în care se aflau persoanele bănuite de comiterea faptei, acestea fiind conduse la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, în vederea stabilirii situației de fapt.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, pe când persoana vătămată se afla în incinta unui supermarket din Piatra-Neamț ar fi fost abordat, de către o tânără de 20 de ani, din Ialomița, care ar fi pretins că este o persoană cu dizabilități, solicitându-i să facă o donație, pentru o asociație pe care o reprezenta.

În urma refuzului persoanei vătămate de a dona o sumă de bani, între cei doi a avut loc un conflict verbal spontan, între cei doi intervenind un tânăr de 19 ani, din Ialomița, care i-ar fi adresat acestuia amenințări cu acte de violență.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare  și tentativă de înșelăciune, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii acestor infracțiuni.

***

Pentru a preveni producerea infracțiunilor de înșelăciune, prin această metodă, polițiștii vă recomandă:

Întrebați persoana care vă solicită donații despre organizație și despre scopul acesteia. Cereți numele complet al organizației, adresa, numărul de telefon și alte informații de contact.

O organizație de caritate legitimă va avea documente oficiale și va fi înregistrată ca organizație non-profit sau caritabilă. Puteți verifica acest lucru online.

Nu dezvăluiți informații personale.

Persoanele în cauză pot folosi tactici de presiune emoțională pentru a vă determina să donați. Luați-vă timp să luați o decizie informată și nu vă simțiți obligați să donați imediat.

Dacă sunteți interesat să donați, cereți informații de contact, inclusiv nume, număr de telefon și adresă a persoanei sau organizației care vă solicită donația. Spuneți-le că veți lua legătura mai târziu după ce vă documentați.

Amintiți-vă că este important să fiți precaut și să verificați cu atenție înainte de a face o donație. Există multe organizații caritabile legitime, care fac o muncă valoroasă, dar este important să vă asigurați că donațiile dumneavoastră ajung în locurile potrivite.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate