Barieră montată pe drumul unde o mașină a plonjat în canalul Bistrița

Localnicii din comuna Alexandru cel Bun ne-au informat că pe drumul unde recent o mașină a plonjat în canalul Bistrița a fost montată o barieră. Riveranii care au locuințe în zonă sunt acum nevoiți să ocolească întreg satul pentru a ieși la drumul principal și ne-au comunicat faptul că nu înțeleg care este rostul acestei bariere. Din imagini se observă faptul că bariera ar fi fost montată de Hidroelectrica.

Informațiile sumare pe care le avem în acest moment cu privire la montarea barierei sunt legate de o solicitare din partea Biroului Rutier către administratorului drumului să remedieze anumite probleme. S-a vehiculat un termen de luare a măsurilor până la jumătatea acestei luni, însă nu se știe în acest moment dacă bariera va continua să rămână în acest loc și după termenul stabilit.

Participanții la trafic au atras de nenumărate ori atenția cu privire la parapetele foarte fragile care delimitează canalul de zona rutieră. În acest loc și-au pierdut viața 9 oameni într-un tragic accident în 2018. Alte două persoane au scăpat cu viață, ca prin minune, în urma unui accident mai recent.

În seara de 2 noiembrie 2022, polițiștii nemțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Vaduri, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale. Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, se deplasa în localitatea Vaduri, ar fi plonjat în canalul de aducțiune al hidrocentralei Stejaru. Din fericire atât conducătorul auto, din Vaduri, cât și o pasageră în vârstă de 18 ani, s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din păcate, în noaptea de 5 aprilie 2018, un accident groaznic s-a produs tot în această zonă (detalii aici- click). Un microbuz cu 10 persoane a căzut de pe podul de la Viișoara. S-a activat planul roșu de intervenție. Bilanțul accidentului a fost unul tragic. 9 morți și un singur supraviețuitor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate