Bătaie de joc totală. La Piatra-Neamț înnebunești până obții o hârtie de la primărie

Am avut nevoie de o hârtie de la primăria smart, digitalizată, informatizată și optimizată Piatra-Neamț. Marea hârtie se numește ”Anexa 24” și are nevoie de ea orice om ajunge la momentul la care trebuie să facă o succesiune.

Eu, ca persoană, și problemele întâmpinate în obținerea acestui act nu sunt relevante. Eu demult nu mai am așteptări de la administrația locală. Problema e cu ce fac oamenii bătrâni când trebuie să obțină o astfel de hârtie sau ce face un om care nu se poate învoi zile întregi să umble pe drumuri.

O să vă povestesc pe scurt pașii urmați ca să obțin această hârtie.

  1. M-am informat de la primărie ce acte sunt necesare pentru obținerea acestei hârtii și mi s-a spus că am nevoie de un certificat fiscal de la Taxe și Impozite.
  2. Am fost la Taxe și Impozite, am luat bon de ordine și am așteptat. Când mi-a venit rândul, doamna de la ghișeu mi-a explicat că mai trebuie să aduc un certificat de deces.
  3. Am mers, am luat certificatul de deces și am revenit la Taxe și Impozite unde am stat iar la rând și am fost repartizat smart și electronic la altă doamnă care a zis că nu e suficient certificatul de deces și că am nevoie și de alte acte care ateste relația de rudenie. Până la urmă s-a uitat doamna în sistemul lor smart și a văzut că certificatul de care aveam nevoie fusese deja trimis la primărie și mi-a zis să merg liniștit la primărie.
  4. Am mers la primărie printr-un trafic de cortegiu funerar, doar că la primărie mi s-a explicat că doamna de la Taxe și Impozite bate câmpii și că ce au trimis ei la primărie a fost repartizat la Baroul Notarilor și trebuie să mă întorc la inteligența naturală de la Taxe și Impozite.
  5. Am mers din nou la Taxe și Impozite prin același trafic de melc, dar prevăzător am mers și am luat și testamentele bunicului și bunicei și toate actele posibile ca să le am la mine, că cine știe ce hârtii mai vor. Am luat din nou bon, am stat din nou la rând, după care a urmat o discuție absolut aberantă cu doamna de la ghișeu care nu părea deloc să știe ce are de făcut. Norocul meu a fost că bunicii mei, oameni prevăzători, își făcuseră testamente, că altfel trebuia să mai fac vreo 5 drumuri pe la Taxe și Impozite. Desigur că am plătit și o taxă de urgență ca să îmi dea pe loc certificatul și să nu vin iar peste câteva zile. O altă mizerie administrativă. O japcă, pentru că nu e niciun mare efort să ți se dea hârtia aia pe loc.
  6. Am mers din nou la primărie unde am fost corect îndrumat de o doamnă mai în vârstă care, spre deosebire de alți funcționari, chiar știa ce face. Cred că atunci când au împărțit bunul simț și cunoștințele necesare funcției, doamnei de la primărie i-au dat și porțiile de la alți funcționari.

Nici nu are sens să vă spun că mi s-a dat de la Taxe și Impozite un act înapoi pe motiv că nu este nevoie de el și apoi aceeași funcționară îmi zicea că îmi lipsește actul ce tocmai mi-l dăduse înapoi și multe alte faze de filme cu nedeștepți. Totul e o bătaie de joc și o persoană în vârstă sau cu serviciu de zi are nevoie uneori de luni de zile să ia o amărâtă de hârtie.

Din păcate, digitalizarea, informatizarea, și administrația smart sunt doar prin postările primarului de pe Facebook. În realitate, oamenii sunt umiliți și purtați de la o instituție la alta. Cei de la primărie nu au fost în stare măcar să facă lângă biroul de stare civilă unul de taxe și impozite ca să nu plimbe oamenii dintr-un capăt în altul al orașului. Tot ce au făcut a fost să doteze instituțiile cu niște aparate de dat bonuri de ordine, dar și pe acelea le închiriază pe bani frumoși de la o firmă frumoasă.

Concluzia este una singură. Doamne ferește să ai nevoie de hârtii de la administrația locală din Piatra-Neamț. 10% dintre funcționari știu ce au de făcut, iar restul de 90% doar cred că știu. A ajuns administrația locală din Piatra-Neamț o colecție de pile, funcționari incompetenți, amante, rude și membri de partid.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate