Baza de recuperare Medicală Bicaz – Noutate, modernism și sănătate

Baza de recuperare Medicală Bicaz!

Scopul realizării acestei investiții este ca pe termen mediu și lung să contribuie cu succes la recuperarea medicală a pacienților cu diferite afecțiuni musculo-scheletale și neurologice, dar și a celor care au trecut prin boala COVID (care au fost infectați cu SARS CoV2), prin utilizarea de aparatură și echipamente medicale cu o tehnologie modernă, de către un personal specializat în acest domeniu, într-un spațiu ambiental deosebit. În cadrul acestei unități modulare se propune ca pacienții să aibă parte de relaxare, terapii pentru diminuarea durerilor musculare și articulare și îmbunătățirea mobilității osteo-articulare, gestionarea unor probleme legate de vârsta mai înaintată prin recuperare medicală și neurologică, dar și reabilitare respiratorie în cazul unor boli cronice pulmonare și post infecție SARS CoV2. De asemenea, menționăm că și persoanele sănătoase pot apela la serviciile de kinetoterapie, deoarece îngrijirea preventivă primară reduce semnificativ riscul deapariție a unor boli care, în evoluție, pot determina incapacitate temporară sau definitivă de muncă sau chiar invaliditate. Tot în cadrul acestei unități modulare se propune și amenajarea unui spațiu cu rol de salină. Este unanim recunoscută că terapia cu sare este extraordinar de benefică pentru sistemul respirator, cel nervos șicel imunitar, particulele de sare inhalate prezentând proprietăți mucocinetice,dezinfectante, bactericide, antiinflamatoare și hidrofile.

Mai mult, în condițiile actuale epidemiologice, se recomandă terapia cu sare (salinoterapie), alături declimatoterapie, pentru reabilitarea sistemului respirator postinfecție cu SARS CoV2.

De aceea considerăm că implementarea acestui proiect în cadrul Spitalului Orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz va fi un avantaj pentru locuitorii din zonă, și nu numai, datorită multiplelor beneficii ale fizioterapiei, kinetoterapiei și salinoterapiei. Prin toate serviciile de reabilitare fizică, neurologică și postinfecție SARSCoV2 oferite în cadrul laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie dincadrul SO Bicaz, va crește adresabilitatea pacienților și satisfacția acestora privindmodul cum le sunt rezolvate problemele de sănătate.

De asemenea, se va înregistra și o creștere a satisfacției personalului medical care va lucra cu tehnologii moderne și aparatură performantă, într-un climat deosebit din punct de vedere al arhitecturii și design-ului interior al cabinetelor medicale din unitatea modulară.

Ionut Ursu

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate