Biblioteca Județeană, reprezentată pe podiumul „Fanteziilor literare“ de la Brăila

* Ana Leu și Ștefania Ioana Dascălu au fost premiate la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii Literare“ organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati“ Brăila

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț este reprezentată de două premiante ale Concursului Național de Scriere Creativă „Fantezii literare“ organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati“ Brăila: Ana Leu și Ștefania Ioana Dascălu. Ana Leu a obținut Premiul III pentru textul „Încă o poveste-clișeu despre dragoste“, iar Ștefania Ioana Dascălu a obținut Mențiune pentru textul „Moștenire de la bunica“!

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a mai fost reprezentată la această ediție de Cristina Daniela Bicăjanu, cu textul „Ai grijă în mașina cui te urci“ (247,3 puncte) și Ioana Teodora Iftimia, cu  proza scurtă „O clipă de noi“ (245,2 puncte).

Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare“ a ajuns la cea de-a treia ediție anul acesta. În competiție au fost înscrise zece biblioteci publice din țară, care au selectat și trimis spre jurizare 42 de texte de proză scurtă, scrise de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Juriul a fost format din Raluca Iorga – scriitoare, Laura Hartte – scriitoare, Daniel Kițu – profesor de limba și literatura română și scriitor, Anca Rucăreanu – blogger de carte.

Și la edițiile anterioare ale concursului de proză-scurtă „Fantezii literare“ tinerii autori care au reprezentat Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț au avut texte foarte bune, care i-au situat în fruntea clasamentului.

Încurajând talentul, dorința de a scrie și imaginația tinerilor, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat ateliere de scriere creativă pentru copii și adolescenți și a inițiat antologia „Creativ GTK“ – texte originale, proză, poezie, eseu –, care a ajuns la cel de-al doilea volum și reunește în total 20 tineri autori din Neamț, printre care se află și laureații Concursului Național de Scriere Creativă „Fantezii literare“ de la Brăila.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate