Biblioteca Judeţeană, un alt loc plin de bugetari angajaţi în mod suspect

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” este o instituţie de cultură subordonata Consliului Judeţean Neamţ. O instituţie unde gurile rele spun că s-au angajat în decursul timpului mulţi incompetenţi cu pile şi multe slugi politice pe care nu le-ar fi angajat nimeni în sistemul privat.

După cum la fel de bine ştie toată lumea, judeţul Neamţ este locul unde copiii care sunt foarte buni la învăţătură şi fac facultaţi grele la zi nu au timpul necesar să înveţe şi şmecheriile prin care poţi obţine un post la o instituţie, nu au timp să se implice politic, căci timpul lor e alocat învăţăturii şi, de regulă, nu au nici familii bogate care să le cumpre un loc de muncă la stat. Aceşti tineri care termină facultaţi grele, fac mastere și doctorate pe bune şi învaţă pe rupte ajung să fie nevoiţi să plece din ţară sau ajung să lucreze ca vânzători la standuri, pentru că posturile pe care le-ar putea ocupa sunt date incompetenţilor sau piloşilor.

Tinerii cu multă carte şi foarte competenţi pe anumite domenii, cu putere şi chef de muncă nu au loc de câţi paraziţi au acaparat instituţiile din Neamţ.

Azi vorbim de Biblioteca Judeţeană, deoarece în domeniul bibliotecilor există o nișă care se cheamă studii superioare în domeniul biblioteconomiei, doar că nu deschide nimeni ușile instituţiei judeţene de cultură intitulată Bibliotecă Judeţeană tinerilor care termină aceste sudii superioare, ci sunt păstraţi în interiorul clădirii, pe lânga bibliotecarii cu multă carte şi calificaţi, mulţi incompetenţi care se acoperă cu tot felul de cursuri făcute pe nu ştiu unde, cursuri care, desigur, nu pot înlocui vreodată studiile superioare de specialitate, dar pot ajuta pilosul să stea lipit de scaunul de bugetar bine plătit de la Bibliotecă.

Pentru că de fiecare dată este importantă şi părerea celui despre care se face vorbire într-un articol de acest gen, am solicitat Bibliotecii Judeţene să ne spună ce personal are şi cât din acesta are studii superioare în domeniul biblioteconomic. Răspunsul integral, cu explicaţiile de legalitate şi multe altele, îl puteţi vedea mai jos.

În rezumat, vă spunem că instituţia Biblioteca Judeţeană are 47 de angajaţi din care 24 cu studii superioare, iar din acești 24 doar 7 au sudii superioare în domeniul biblioteconomic. 7 din 47.

Tinerii care merg la şcoli grele şi cărora le plesneşte capul de învăţat ajung să emigreze sau să vândă prin magazine. Acesta e mesajul pe care îl transmitem tinerilor #laNeamţ. Școala vieţii, şcoala politică şi rudele cu relaţii bat toată învăţătura şi toate diplomele obţinute cu trudă în ani şi ani de învăţat pe brânci.

Iosub Robert

P.S. Am încercat să accesăm astăzi, 29 iulie, site-ul bibliotecii județene pentru a vă pune la dispoziție datele din linkurile transmise în răspuns referitoare la organigramă și grila de salarizare, însă, din păcate, până și site-ul are nevoie de niște profesioniști, așa că nu am riscat să descărcăm niciun document. Se pare că problema nu este una recentă, întrucât Google a început să afișeze un mesaj către utilizatori că e un site periculos/compromis.

Așa se deschide site-ul la accesare:

Răspunsul Bibliotecii Judeţene Neamţ:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate