Biblioteca stradală „Căsuța cu povești – Buhalnița” deschide porți către lumea lecturii într-un sat lipsit de bibliotecă

Buhalnița, un mic sat din România, se bucură acum de o prezență specială – o bibliotecă stradală denumită „Căsuța cu povești – Buhalnița”. Inaugurată recent, aceasta a fost adusă acasă de Biblioteca Hangu, cu sprijinul EducaB România, Primăriei Comunei Hangu și Școlii Hangu. Proiectul a fost posibil datorită colaborării cu Organizația Illinois Romanian American Community, care a facilitat înscrierea bibliotecii în Rețeaua Internațională a bibliotecilor stradale Little Free Library.

Amplasată strategic în centrul satului, în incinta Cabinetului Medical Buhalnița, căsuța cu povești este accesibilă tuturor locuitorilor, fiind foarte aproape de școală și grădiniță. Ea reprezintă un punct de întâlnire culturală și un loc în care comunitatea poate explora lumea fascinantă a cărților. Voluntarii pasionați, denumiți „Bibliofan”, și Biblioteca Hangu se asigură că căsuța este mereu îngrijită și oferă o selecție variată de cărți pentru toate vârstele și gusturile.

Inaugurarea căsuței cu povești a fost un moment de bucurie și mândrie pentru întreaga comunitate. Viceprimarul comunei a luat cuvântul pentru a felicita și aprecia eforturile depuse, iar în mod special a evidențiat contribuția lui Alexandru Vari, un elev din sat care a realizat personal construcția căsuței. Cu acest prilej, el a vorbit copiilor prezenți despre importanța lecturii și beneficiile pe care le aduce în dezvoltarea lor personală și educațională.

Căsuța cu povești reprezintă un exemplu elocvent al modului în care o comunitate poate să facă față lipsei unei biblioteci tradiționale. Ea demonstrează că pasiunea pentru lectură și dorința de a deschide noi căi către cunoaștere și bucuria lecturii pot fi împărtășite în cele mai neașteptate locuri. Acest proiect reprezintă nu doar o soluție creativă pentru lipsa unei biblioteci în Buhalnița, ci și un exemplu inspirațional pentru alte comunități care se confruntă cu aceeași problemă.

Căsuța cu povești – Buhalnița este o fereastră către aventurile literare, o invitație la lectură pentru toți cei care trec pragul ei. Ea reprezintă un loc în care poveștile prind viață și imaginația copiilor și adulților se trezește la viață. Această inițiativă comunitară remarcabilă arată că o singură căsuță poate face o mare diferență într-un sat și poate deschide drumuri spre cunoaștere și descoperire într-un mod inovator și accesibil.

sursa: Biblioteca Hangu

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate