Bicaz CleanupCamp – cel mai amplu eveniment de ecologizare a lacului Bicaz care a avut loc în ultimii ani

Cu multă bucurie, vineri, 26 august, s-a dat startul la #BicazCleanupCamp cel mai amplu eveniment de ecologizare a lacului Bicaz care a avut loc în ultimii ani. 120 de voluntari veniți din toate colțurile țării au fost deja in prima zi. Alături de autoritățile județene, locale, societatea civilă și compania de salubritate s-a decis înființarea Grupului de Acțiune pentru Lacul Bicaz, o structură prin care se propune construirea unei campanii de educație, pentru a interveni frecvent pentru colectarea deșeurilor acumulate si să se susțina implementarea reală a legislației privind deșeurile și dezvoltarea noii politici publice care să contribuie la rezolvarea acestor probleme.

Le mulțumim pentru prezență invitaților speciali pe care i-am avut alături: Iulian Jugan, Subprefect al Județului Neamț, Andrei Carabelea , Primar al Municipiului Piatra-Neamt, Irina Lucavețchi, Director tehnic Resurse de Apă – Apele Române Siret, reprezentanți ai Primăriilor din localitățile riverane și ai societății civile, George Sarluceanu, Președinte Asociatia Green Ties.Le mulțumim și voluntarilor care în doar câteva ore au reușit să curețe o cantitate impresionanta de deșeuri de pe malul Baicului, însumând peste 250 de saci” , a transmis Act for Tomorrow.

Peste 230 de voluntari veniți din 21 de județe s-au adunat in data de 27 august la evenimentul de ecologizare și voluntariat a lacului Bicaz, organizat de Act for Tomorrow și Kaufland Romania.

A fost o zi extrem de productivă, în care am strâns mai bine de 500 de saci de deșeuri și am curățat complet numeroase insule de deșeuri de pe malurile lacului.Am început acțiunile de ecologizare la primele ore ale zilei și le-am terminat la înserat. În rest am petrecut un timp minunat în camping pe malul lacului, cu gulaș făcut la ceaun și grătar.Mulțumim pentru spirijin în organizarea evenimentului partenerilor noștri de la nivel local: Apele Române, Asociatia Green Ties, ATVROM, Asociatia Sens Civic, Fundația Izvorul ALB, precum și companiei de salubritate Edil Industry, care și-a asumat responsabilitatea asupra colectării deșeurilor strânse în timpul evenimentului.De asemenea multumiri pentru susținere Green Ambalaje și Ana Are.

În ultima zi a evenimentului #BicazCleanupCamp, organizat de Act for Tomorrow și Kaufland Romania , ne-am adunat ultimele puteri și ne-am mutat în zona Ceahlău, unde ne-au fost gazde noii noștri prieteni de la Asociatia Green Ties. Pe un soare dogoritor voluntarii noștri au curățat mai multe maluri cu terenuri accindentate, unde au găsit extrem de multe acumulări de PET-uri. Comunitatea locală ne-a primit cu brațele deschise și cu plăcinte delicioase, iar noi le suntem recunoscători și abia asteptam sa ii vizitam din nou.În această notă încheiem acest eveniment care ne-a adus în familia noastră o mulțime de prieteni noi și ne-a creat noi amintiri memorabile. Mulțumim încă odată voluntarilor care ne-au fost alături în cele 3 zile și tuturor partenerilor și susținătorilot noștri:Apele Române Siret, Asociatia Sens Civic , Asociatia Green Ties, ATVROM, Green Ambalaje , Ana Are precum și companiei de salubritate Edil Industry care și-a asumat responsabilitatea asupra colectării deșeurilor strânse în timpul evenimentului.” , a transmis Act for Tomorrow.

sursa: Act for Tomorrow

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate