Bienala Națională de Artă Plastică “Lascăr Vorel”- ediția a XVIII-a. PREMIUL PUBLICULUI

Ion Iancut- Menestrel

Ediția a XVIII-a a Bienalei Naționale de Artă Plastică “Lascăr Vorel” a luat sfârșit, nu înainte de a-și fi desemnat câștigătorul Premiului Publicului.

Începând cu ediția din 2019, s-a decis ca, pe lângă premiile stabilite prin juriul desemnat, să se acorde și Premiul Publicului, un premiu onorific, oferit unuia dintre artiștii participanți la Bienala Națională, prin votul exprimat de publicul iubitor de artă.

Inițiativa a fost încă de la început binevenită și motivantă pentru publicul care a trecut pragul Muzeului de Artă și a vizitat expoziția Bienalei Naționale de Artă.

Votul publicului s-a încheiat, câștigătorul desemnat fiind artistul Ion Iancuț, cu lucrarea Menestrel. Cu un număr de voturi care i-au plasat foarte aproape de câștigător, au mai fost apreciați de către vizitatorii muzeului și artiștii: Ciprian Istrate, artist nemțean, cu lucrarea Tronul artistului, Sorin Otînjac cu lucrarea Prieteni eterni, și pictorul Dan Grigoraș cu lucrarea Fosă marină.

Alături de aceștia, Andrea Marinescu, Anca Caba, Vasile Trăistariu, Ammar Alnahhas, Simona Berea, Andrei Eduard Simion, au fost artiștii care s-au numărat de asemenea printre preferințele vizitatorilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate