Bine ați venit în anul 2024, unul dintre ultimii ani în care oamenii mai sunt liberi pe planetă

Bine ați venit în anul 2024, unul dintre ultimii ani în care oamenii mai sunt liberi pe planetă. Profitați din plin de fiecare secundă de libertate, pentru că totul este pregătit pentru a se limita drepturile și intimitatea tuturor, din necesitatea de a controla populația pe o planetă supraaglomerată și cu resurse aproape epuizate.

Oamenii sunt deja monitorizați video și atunci când aruncă gunoiul sau merg pe stradă; plățile și încasările sunt în mare parte filtrate prin conturi bancare, iar deplasările sunt, de asemenea, monitorizate și din ce în ce mai limitate.

Profilările pe internet și rețelele de socializare sunt bine puse la punct, și o mulțime de alte metode de control al populației se dezvoltă independent una de alta. Rămâne să se limiteze banii fizici și să se introducă cât mai multe sisteme de transport electrice pentru un control deplin al deplasărilor, și lumea va fi pregătită pentru faza finală.

În această fază, toate aceste sisteme de monitorizare și control, începând de la camera de luat vederi de la tomberonul de gunoi și până la contul de socializare, de la cardul bancar și până la cel de sănătate, vor fi adunate și vor livra toate datele într-un loc unic, unde o inteligență artificială va face ca toată intimitatea oamenilor să dispară și să se știe aproape totul despre majoritatea cetățenilor. Iar când știi totul, poți să și controlezi totul.

Va fi sau nu bine să se renunțe la unele drepturi și libertăți pentru a deveni o societate mai eficientă, cu infracționalitate redusă și cu un nivel de trai puțin mai ridicat? Asta rămâne de văzut. Ce este cert este că ne îndreptăm spre o monitorizare totală a tuturor activităților noastre și spre o dispariție a intimității. Cineva va ști în permanență ce face fiecare om. Cineva va ști ceea ce azi numim secretele fiecărui om.

Dacă iubiți libertatea de a face lucruri care încalcă uneori normele morale sau sociale, regulile de circulație sau de comportament, asumându-vă desigur riscul de a fi prinși și sancționați moral sau pecuniar, pregătiți-vă pentru viitorul în care riscul de a fi sancționați va deveni certitudinea că veți fi sancționați, pentru că nu veți putea să faceți mai nimic fără ca ochiul vigilent să știe.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate