Boboc Maia, la doar 13 ani, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ. Sportiva e membră a Clubului Amprente Moldave din Tazlău

Un rezultat excepțional pentru Boboc Maia Alexia, sportivă în cadrul Clubului Amprente Moldave din Tazlău, care a participat sâmbătă 8 octombrie 2022 la Campionatul European de Karate Kyokushin, ediția a XIII-a, organizat de Federația de Karate Kyokushin IKOKU- Spania, shihan Raul Barujan la care au participat 16 țări și 358 de sportivi.

La proba de kumite, categoria 12-13 ani, -55 kg, dintr-o grupă de 12 concurente din Georgia, Spania, Suedia, Ungaria și România, Maia reușește să urce pe locul I, dovedind că anii de muncă, antrenamentele alături de domnul antrenor Sempai Ursan Ciprian, care i-a insuflat ambiția și perseverența, au dus la acest rezultat remarcabil.

Felicitări maxime, Maia! Sunt mândru de tine!” i-a transmis domnul antrenor, sempai Ciprian Ursan.

„Am reușit să fiu selectată în lotul de karate, concurând pentru România și pentru comuna mea, Tazlău. Pe această cale îi mulțumesc domnului sihan Gruia Docan, președintele Federației Române de Karate Kyokushin, pentru că a văzut în mine o învingătoare. A fost o competiție grea care s-a lăsat cu multe vânătăi, dar fără muncă nu ai rezultate. În ziua competiției primeam mesaje de încurajare, simțeam emoțiile celor de acasă pe care nu doream să îi dezamăgesc. O parte din premiul obținut îl dedic celor care m-au sprijint atât emoțional, cât și financiar, familiei mele, antrenorului, colegilor din dojo, prietenilor, fam. Ailincăi”, a spus Maia.

Studiază artele plastice la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Performanțele din sport merg mână în mână cu rezultatele excepționale pe care le are la școală. Câștigă competiție după competiție și are planuri mari pentru un viitor în artele marțiale. A renunțat de multe ori la lucrurile firești vârstei ei, însă nu le consideră sacrificii, ci este o plăcere să fie în dojo, alături de colegii ei, pe care îi consideră o familie. Vrea să urce România pe podium de fiecare dată când va avea ocazia.

„Întreaga comunitate tazlăuană se simte mândră de această minunată reușită, mulțumim pentru asemenea bucurie!” afirmă primarul comunei Tazlău, Ion Nechita.

În următoarea perioadă va participa alături de colegii ei din dojo și de domnul antrenor Sempai Ciprian Ursan la BUCHAREST CHALLENGE CUP, competiție care va avea 605 sportivi înscriși din 47 de cluburi reprezentând 7 țări (România, Spania, Belgia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldovă și Turcia).

Succes sportivilor Clubului Amprente Moldave!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate