Bonificație discriminatorie la taxele și impozitele din Piatra-Neamț. Prefectul Adrian Niță: „Nu e normal să fii condiționat de primărie”

Taxele și impozitele au crescut la Piatra-Neamț cu 13,8% în 2024. Pe lângă această creștere, se remarcă și o discriminare în ceea ce privește modul în care se acordă bonificația, adică acea reducere în cazul în care plătești taxele și impozitele anticipat, până la finalul lunii martie.

Astfel, conform hotărârii trecute prin Consiliul Local, dacă mergi la ghișeul serviciului de taxe și impozite al primăriei se acordă o bonificație de 8%, iar dacă plătești online prin site-urile primariapn.ro sau ghiseul.ro sau la poștele din Piatra-Neamț primești o bonificație de 10%. Argumentul administrației locale este acela că o bonificație mai mică descurajează crearea de cozi la serviciul de taxe și impozite al primăriei.

Consilierii locali PSD Piatra-Neamț, organizație condusă de Adrian Niță, s-au opus la finele anului trecut acestei bonificații discriminatorii printr-un amendament depus în ședința de consiliu local. Din păcate, până la preluarea recentă a conducerii organizației PSD Piatra-Neamț de Adrian Niță, consilierii social-democrați nu au reușit să facă o opoziție demnă de luat în seamă în Consiliul Local.

„La finalul anului trecut, când actuala conducere a primăriei a încercat să mărească din nou taxele și impozitele, ne-am opus. Tot atunci am formulat un amendament în ceea ce privește bonificația, pentru că nu e normal să fii condiționat de primărie că dacă mergi la Poșta Română la ghișeu să primești 10% bonificație dacă plătești anticipat, iar dacă mergi la serviciul de taxe și impozite al primăriei să primești doar 8%.”, a declarat prefectul Adrian Niță, care este și președintele PSD Piatra-Neamț.

Chiar dacă amendamentul nu a fost validat în Consiliul Local, rămâne să se analizeze dacă această diferențiere în acordarea bonificațiilor poate face obiectul unei analize a Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Adrian Niță a dat asigurări că organizația de la Piatra-Neamț va fi mai activă în perioada următoare în Consiliul Local, ca opoziție.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate