Braconaj la vedere depistat de echipele ANCBP Neamț și sancționat de polițiști

O acțiune de monitorizare si control pe cursul râului Bistrița, efectuata de echipa ANCBP (Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării) Neamț pe 16 iunie, a dus la prinderea în fapt a braconierilor din zona Mangalarie-Roznov.

„După o perioadă de monitorizare a celor doi așa-ziși pescari, a fost solicitat sprijinul autorităților. La fața locului au intervenit prompt lucrători din cadrul Poliției Orașului Roznov care au aplicat întocmai sancțiunile prevăzute de lege, dovedindu-se încă o dată ca împreună putem diminua fenomenul „BRACONAJ”. Mulțumim pentru profesionalism polițiștilor implicați!”, transmite ANCBP Neamț.

De asemenea, în cadul acțiunii de monitorizare și control a ANCBP Neamț de sâmbătă, 17 iunie, 17.06.2023, pe lacul Izvorul Muntelui-Bicaz, zona „coada lacului”, sprijinită cu profesionalism de lucrători din cadrul Secției 12 de Politie Bicaz au fost sancționate deținerea și folosirea de plase monofilament, întocmind se un dosar penal, cât și pescuitul fără a deține permis de pescuit de către mai multe persoane.

„Adresăm rugămintea tuturor pescarilor să evitați folosirea de mirese și plase monofilament întrucât acestea constituie infracțiune și sunteți pasibili de a fi cercetați penal! Mulțumim pentru înțelegere în speranța că nu o să mai întâmpinăm astfel de situații!”, este mesajul transmis de ANCBP Neamț.

Sursa: ANCBP Filiala Piatra Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate