Ca să fie clar cine e vinovat de ce se face prin oraș și ce înseamnă culoarele de mobilitate din Piatra-Neamț

Noi am arătat în ziarpiatraneamt.ro o mulțime de lucruri care în opinia noastră se fac greșit, supraevaluat și mai ales fără să fie o prioritate pentru pietreni. La fiecare astfel de articol pietrenii se arată indignați alături de noi, doar că, uneori, unii dintre ei sunt tentați să nu vadă problema în ansamblul ei.

Aceste proiecte de mobilitate nu sunt opera administrației Carabelea. Ele sunt opera administrației liberale trecute, condusă de fostul primar Dragoș Chitic, și primite servite de la centru, cel mai probabil pe filiera lui Ludovic Orban. Andrei Carabelea este doar cel care a ales să le continue și nu credem că a făcut-o cu rea intenție, ci doar a crezut că se vor implementa ușor sau cel puțin cu un avantaj pentru pietreni. Din păcate, ce a crezut primarul Carabelea nu prea a fost așa, cofinanțarea ajungând deja la aproximativ 40% și e în creștere.

Așadar, mai clar pentru toată lumea, ce se întâmplă acum cu dărâmat poduri, pavele peste pavele, tăiat copaci etc. sunt proiecte servite primăriei de la București în 2018 si votate cu mult entuziasm de consilierii locali de la toate partidele. Deci, atenție pe cine vă enervați. Andrei Carabelea gestionează efectele, adică implementarea. Cauzele își au originea în 2018 când primar era Dragoș Chitic și toți consilierii locali de la toate partidele au votat tot.

E adevărat că primarul actual Carabelea a ales să își asume aceste proiecte, deși putea să le oprească, iar pentru asta este și va fi criticat în continuare, dar pentru ideea unor proiecte care ”să descurajeze pietrenii să folosească mașinile personale” trebuie să privim mai în trecut, la fosta administrație. Asta ca să fie foarte clar pentru toată lumea ce e cu aceste culoare de mobilitate.

PS – Încă facem demersuri să aducem în fața dumneavoastră la o emisiune pe cei care au adus aceste proiecte la Piatra-Neamț. Până acum nimeni din fosta administrație nu a dat curs invitațiilor noastre la emisiuni pe această temă.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate