Cadrele medicale din România și cetățenii pot fi solidari cu Israel prin voluntariat sau donare de sânge

Imediat după atacurile din Israel, Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Israelului în România, dl. Azar Reuven pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi sprijin în aceste momente critice. De-a lungul timpului, România și Israel au avut o relație durabilă în ceea ce privește cooperarea în domeniul medical și suntem convinși că prin solidaritate vom depăși aceste momente dificile.

Ministerul Sănătății, împreună cu Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zonele afectate, în funcție de eventuale solicitări ale părții israeliene. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele atacurilor care au nevoie de transfuzii.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge destinat victimelor atacurilor se găsesc pe pagina web: www.ms.ro.

Centrele de Transfuzie Sanguină în care poți dona sânge pentru a ajuta răniții atacurilor din Israel sunt disponibile aici.

Medicii și asistenții medicali care doresc să devină voluntari în echipe de asistență medicală se pot înregistra accesând acest formular.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate