,,Câinele moare de drum lung…!”

Câteva informații apărute în ultimele zile în spațiul public, prin care se emite un mesaj eronat, cum că Partidul Social Democrat ar fi pierdut Consiliul Județean Neamț, sunt puternic contracarate atât de către președintele Ion Asaftei, cât și de către liderul interimar al formațiunii politice, Daniel Harpa.

,,Actualul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost ales în conformitate cu legea, cu o majoritate confortabilă de voturi, de colegii consilieri județeni care formează actuala coaliție. Am avut în dl Asaftei, liderul ALDE Neamț, în toți cei șapte ani de când se află în Consiliul Județean, un aliat fidel al PSD care a înțeles din primul moment să se situeze de partea bună, constructivă a politicii nemțene, văzând în PSD partenerul ideal pentru realizarea acelor proiecte și programe care vin în sprijinul comunității nemțene în ansamblul ei. La Consiliul Județean se face administrație, nu politică. Politică facem la partide. Suntem principala forță în cadrul coaliției majoritare iar domnul Asaftei se identifică întru totul cu vrerea cetățenilor, care este și vrerea noastră.
Deci, a afirma că PSD a pierdut Consiliul județean e o vorbă în vânt aruncată de cei care ani la rând s-au remarcat în cadrul consiliului prin voturi contra și gălăgie!”,
a declarat Daniel Harpa, președintele interimar al PSD Neamț.

La rândul său, dl Ion Asaftei, președintele Consiliului județean Neamț, a declarat:

„O asemenea informație este nefondată, total neadevărată, pentru că nu are la bază o analiză profundă a contextului politic actual de la Consiliul Județean Neamț! Cu votul majorității, majoritatea fiind actuala coaliție formată în jurul PSD, am preluat funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, instituție în cadrul căreia îmi desfășor activitatea de șapte ani, timp în care m-am convins de onestitatea, consecvența și seriozitatea Partidului Social Democrat în abordarea cu responsabilitate a temelor legate de dezvoltarea județului nostru și îmbunătățirea calitativă a confortului social.

Că eu sunt membru ALDE, este perfect adevărat, dar la fel de adevărat este că doctrina noastră este de sorginte social-liberală. Programul PSD de dezvoltare și modernizare a județului Neamț și programul nostru de esența liberalismului social ne-au transformat în aliați, scopul ambelor partide fiind acela de a veni în sprijinul cetățenilor prin măsuri menite să conducă la ridicarea calității vieții, creșterea nivelului de trai în zona noastră. Astfel spus, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, ca acțiune administrativă, rămân fidel continuării tuturor proiectelor și inițiativelor PSD de modernizare și dezvoltare a județului Neamț, proiecte și initiative în care se regăsește întru totul și ALDE.

Sunt total împotriva afirmației că PSD ar fi pierdut Consiliul Județean, câtă vreme eu sunt aici și voi urmări împreună cu domnul Daniel Harpa, președintele interimar al PSD Neamț, și cu ceilalți colegi din coaliție, continuarea tuturor proiectelor începute în ultimii ani. Îi asigur pe cetățenii județului că eforturile mele și ale colegilor vicepreședinți din Consiliul Județean sunt pentru identificarea tuturor posibilităților prin care putem crește nivelul de trai al nemțenilor! Scopul nostru este să venim în întâmpinarea problemelor locuitorilor, nu să umblăm cu sigle de partid. Le-aș aminti diversioniștilor din opoziție care aruncă asemenea fumigene răsuflate în spațiul public un vechi și atât de actual proverb românesc: ,,Câinele moare de drum lung şi ….”.

Încă din ziua în care a preluat funcția de președinte al forului legislativ nemțean, Ion Asaftei a anunțat că va susține toate proiectele aflate în derulare în județ și că împreună cu liderul PSD Daniel Harpa va identifica surse de finanțare pentru noi investiții în Neamț, mizând foarte mult și pe sprijinul liderilor centrali social-democrați.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate