Calea Recunoștinței și o cruce de 30m la monument, iluminată noaptea. Susține și tu proiectul unui grup de târgoveți!

O mână de târgoveți îți propun să realizeze o cale de acces spre Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de pe Culmea Pleșului din Târgu-Neamț, numită CALEA RECUNOȘTINȚEI. Drumul ar urma să fie străjuit de șapte cruci de piatră, cu înălțimea de 4 metri, iar fiecare cruce va fi dedicată memoriei unor personalitatăți marcante din istoria și cultura română.

La aceeași altitudine ca și mausolelul, va fi construită o cruce din aluminiu, iluminată peste noapte, cu o înălțime de peste 30 metri.

Grupul fondatorilor acestui proiect este format din Mihai ONU, pr. Gheorghe-Marian FILIP și Maria PETRARIU. Echipa tehnică este formată din drd. Elena PREDA – consultant științific și studentul Sebastian-Gabriel RADU.

Calea Recunoștinței va fi o zonă a povestirilor istorice, încrustate în piatră, spre eterna amintire a identității noastre, spune Mihai Onu, promotorul acestei inițiative deosebite.

Meșterul pietrar Ion Lozan din Ținutul Soroca, R. Moldova este cel care va realiza cele 7 cruci de piatră pe drumul spre Monumentul Vânătorilor de Munte.

O mare onoare să se bucure întreaga comunitate de rodul muncii domniei-sale, 7 cruci de piatră la Târgu-Neamț, pe Calea Recunoștinței, încrustând cu dalta pentru veșnicie, marea noastră recunoștință pentru moștenirea culturală și identitară transmisă, precizează inițiatorii acestui proiect.

Până la acest moment, mai multe firma din zona Târgu-Neamț au făcut donații pentru transformarea ideii în realitate. Este vorba despre S.C.CUIUL S.R.L, S.C.CONSERVFRUCT S.R.L, S.C MITADENT S.R.L, S.C.GEOCAD ONU S.R.L, S.C AGRODENIGEOR S.R.L, prof. Vasile Mărculeț (85 ANI), S.C DZC S.R.L, S.C IKOSAR S.R.L, I.N.TEODORESCU MIHAELA.

 Lista rămâne deschisă pentru toți cei care cred în realizarea proiectului nostru!.

Oricine poate contribui la construcția monumentelor și la istoria orașului! Alege să fii alături de noi, sprijină proiectul cu o donație sau ajută la împlinirea lui prin orice alte mijloace! Cu donația ta, plus a prietenilor tăi, plus a colegilor tăi de muncă se adună resurse care pot schimba orașul Târgu Neamț.

Deși știm că resursele tale pot fi limitate, ele au multă forță, prin unitate. Atunci când faci prima donație, începi să te implici, te va interesa ce se întâmplă cu banii tăi și, astfel, devii parte activă a comunității.

Dacă te-a impresionat povestea noastră și simți că vrei să faci parte din această poveste, te așteptăm să ajuți.

ORICE DONAȚIE CONTEAZĂ!, transmite Mihai Onu.

Donațiile se pot face prin transfer bancar, în contul deschis la BRD având codul de înregistrare fiscală 44156304 cu IBANUL RO11BRDE280SV72781782800.

Pentru mai multe informații, accesaț site-ul www.calearecunostintei.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate