Camera de Comerț și Industrie Neamț împreună cu ISU Neamț au organizat seminarul „Noutăți legislative în domeniul Securității la Incendiu”

În data de 13 februarie 2023, la ora 11.00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, s-a desfășurat seminarul „Noutăți legislative în domeniul Securității la Incendiu”, susținut de către domnii locotenent colonel Marius Tutulea și locotenent Dragoș Ariton din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț.

La seminar au participat un număr de 42 de persoane, reprezentanți ai firmelor din județ. S-au prezentat principalele actele normative care reglementează obținerea avizului și a autorizației de securitate la incendiu, cu aspecte ce intereseaza în mod direct investitorii.

Seminarul a fost unul interactiv la care participanții au expus diferite probleme pe care le întâmpină clarificându-se în cadrul evenimentului unele aspecte ce țin de legislația in domeniu.

Din discuțiile purtate cu oamenii de afaceri s-a desprins ideea digitalizării cât mai rapide a serviciilor din cadru ISU care asigură avizarea și autorizarea clădirilor pentru securitate la incendiu și menținerea arhivei electronice a avizelor și autorizațiilor emise pe o perioadă mai mare de 5 ani cât este în prezent, în acest sens fiind necesară și modificarea legislației în domeniu. De asemenea, s-a sugerat și o  modificare a normelor în vigoare în ceea ce privește eliberarea copiilor atât după formularele de avizare/autorizare cât și a documentației care stă la baza eliberării acestora. 

Prezentarea făcută de cei doi inspectori din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a fost profesionistă, reușind să clarifice toate aspectele ridicate de către oamenii de afaceri în cadrul seminarului.

Camera de Comerț și Industrie Neamț își propune să continue seria evenimentelor de informare a oamenilor de afaceri în domenii precum securitatea și sănătatea în muncă, relații de muncă, fiscalitate.

În acest sens, în data de 4 martie 2024 se va organiza la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț un eveniment maraton de 9 ore de fiscalitate având ca lector pe domnul Adrian Bența – consultant fiscal si auditor financiar având ca temă noutățile si abordările fiscale ale anului 2024.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate