Camera de Comerț și ITM Neamț, seminarul „Noutăți legislative în domeniul Securității și Sănătății în Muncă”

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 14 martie 2024, la ora 10.00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, s-a desfășurat seminarul „Noutăți legislative în domeniul Securității și Sănătății în Muncă”.

În deschidere a luat cuvântul doamna Adriana Ceangu – Director General al Camerei de Comerț și Industrie Neamț, prezentarea seminarului fiind susținută de către domnul Ioan Popescu – Inspector Șef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț și domnul Mihai Chiriac – Șef Serviciu Control SSM.

La eveniment au participat un număr de 29 persoane, administratori cât și reprezentanți ai firmelor care asigură consultanță în domeniul SSM.

Principalele teme de discuție abordate în cadrul seminarului au fost legate de noutățile și modificările aduse la:

  1. Directiva-cadru europeană privind securitatea şi sănătatea în muncă (Directiva 89/391/CEE), adoptată în 1989, reprezentând un important instrument pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii în muncă;
  2. Transpunerea integrală a Directivei – cadru în legislația națională:
    – Legislația Primară ( Legea SSM nr. 319/2006, Legea nr. 108/1999)
    – Legislația Secundară ( HG nr. 1425/2006, HG nr. 355/2007)
    – Legislația Terțiară ( Instrucțiuni Proprii de Securitate a Muncii, Proceduri de Lucru, Regulamente, Fișe Tehnologice);
  3. SR EN ISO 45001:2023 – Standardul European privind sistemul de management al sănătății și securității în muncă, adoptat de către Asociația de Standardizare din România (ASRO) și intrat în vigoare în data de 01.03.2024.

Totodată reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au prezentat situații concrete din domeniul SSM întâlnite în practică. Seminarul a fost unul interactiv și de un real interes, participanții prezentând diferite probleme pe care le întâmpină în activitatea desfășurată și totodată primind răspunsuri detaliate din partea celor doi invitați.

Mihai Apopii
Președinte CCI Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate