Campanie de conștientizare SC Troleibuzul SA: „Ne respectăm reciproc. Solicită și păstrează biletul!” (VIDEO)

Compania SC Troleibuzul SA a demarat o campanie de conștientizare intitulată „Ne respectăm reciproc. Solicită și păstrează biletul”. Este o campanie dedicată atât șoferilor mijloacelor de transport, dar în special călătorilor care, în lipsa unui bilet, sunt sancționați de controlori cu o amendă de 50 de lei, echivalentul a cel puțin 15 călătorii.

„Întâmpinăm niște probleme cu cetățenii care plătesc biletul, dar nu îl iau sau nu plătesc biletul întreg și atunci echipele de control dau amenzi călătorilor, 50 de lei, ceea ce e destul de mult comparativ cu 3 lei călătoria. Se fac referate și conducătorilor noștri auto pe această chestiune.

Ne-am gândit să încercăm o campanie de conștientizare pentru cetățeni și conducători și să încurajăm ca cei care urcă să plătească și să ia biletul de la conducători pentru a face lucrurile corect. Societatea pierde niște bani din această cauză și  trebuie să înțelegem că dacă vin mai mulți bani din bilete, aceștia sunt folosiți la întreținerea mijloacelor de transport și la salariile angajaților, ceea ce duce la un comportament mai în regulă.

Camerele de luat vederi pot fi „fentate” și aș prefera ca cetățeanul care urcă să fie conștient și să ceară biletul. Nu rentează pentru un bilet de 3 lei să plătești 50 de lei amendă. Camerele de luat vederi vor fi pe autobuzele electrice și sisteme moderne de e-ticketing.

Avem o echipă de 7 controlori, multe trasee și mijloace de transport. Nu poți face zilnic aceste lucruri, doar la 2-3 autobuze odată. Când faci un control, ei se anunță între ei.

Eu cer sprijin din partea cetățeanului, să nu mai accepte aceste lucruri și conducătorii noștri oricum s-au schimbat față de ce erau, referate sunt din ce în ce mai puține. Aș vrea, însă, să eliminăm în totalitate aceste lucruri.”, a declarat Cristian Sauciuc, managerul SC Troleibuzul SA.

Așadar plătiți biletul întreg și solicitați șoferului biletul pentru a evita neplăcuta experiență de a fi amendat cu o sumă destul de mare, conflicte cu controlorii, timp pierdut cu procese verbale și explicații. Dacă suntem corecți cu noi înșine în primul rând, dar și cu societatea, vom primi în schimb corectitudine.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate