Campanie de responsabilizare a proprietarilor de animale de companie, dublată de o campanie de sterilizări gratuite în Neamț

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Protecția Animalelor Neamț (NAPA) se alătură proiectului „S.O.S Ajută-ți prietenul credincios!” printr-o nouă campanie importantă de informare, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială și de Ordine Publică Neamț, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț prin Biroul pentru Protecția Animalelor, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranță Alimentelor Neamț, Colegiul Medicilor Veterinari Neamț, Consiliul Județean prin Biroul de Protecție Animalelor și Asociația Youth For Neamț. Campania are ca scop promovarea obligativității sterilizării și microcipării câinilor și pisicilor de rasă comună (metiși).

Eforturile se vor concentra în cinci localități diferite din județul Neamț. Programul este următorul:

  • Luni, 12 iunie 2023, campania se va desfășura în Dobreni;
  • Marți, 13 iunie 2023, Crăcăoani va găzdui activitățile campaniei;
  • Miercuri, 14 iunie 2023, echipa se va muta în Bodești;
  • Joi, 15 iunie 2023, Gârcina va beneficia de campania informativă;
  • Vineri, 16 iunie 2023, Negrești va fi ultima destinație în cadrul acestei etape a proiectului.

O altă campanie de informare s-a mai desfășurat în zilele de: 29 mai – comuna Bălțatesti, 30 mai – Ghindăoani și 31 mai Grumăzești.

Obiectivul central al campaniei este de a educa și conștientiza proprietarii de animale de companie în ceea ce privește importanța sterilizării și microcipării animalelor lor. Aceste măsuri sunt vitale nu doar pentru bunăstarea animalelor, ci și pentru controlul populației de animale de companie.

Prin intermediul acestei inițiative, toate instituțiile și organizațiile implicate încurajează toți deținătorii de animale de companie să se implice activ în promovarea și respectarea legislației referitoare la sterilizare și microcipare. Astfel, putem crea o comunitate mai responsabilă și mai empatică față de nevoile animalelor noastre de companie.

„În acest an, ne propunem să derulăm mai multe acțiuni și programe pentru îndeplinirea obiectivelor asociației. Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra înmulțirii necontrolate și a abandonului animalelor fără stăpân care ajung să fie un pericol pentru persoanele din jur. Invităm pe această cale, cetățenii să ia parte la această inițiativă și să acționeze responsabil profitând de campaniile gratuite pe care le organizăm pe raza județului Neamț.”, informează reprezentanții NAPA.

Reamintim că în această perioadă are loc o campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici cu sau fără stăpân în următoarele localități:

  • 07.06.2023 Bălțătești
  • 08.06.2023 Bălțătești
  • 09.06.2023 Ghindaoani
  • 10.06.2023 Grumăzești
  • 11.06.2023 Grumăzești

Rezervări: 0742.761248 Vet. Constantin Ciucalau

De ce este important să sterilizați? Sterilizându-i, veți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți, abandonului și cruzimii. Fiți responsabili!

Beneficiile sterilizării: reduce riscul apariției tumorilor mamare – Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului – Împiedică apariția cancerului testicular – Previne apariția problemelor de prostată – Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului, etc.) – Animalele sterilizate trăiesc mai mult! Animalele nu trebuie să mănânce cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie de îngrijire după operație.

Atenție! În conformitate cu legislația în vigoare, câinii cu stăpân trebuie să fie microcipați. Sterilizarea este gratuită, iar costul pentru microcipare și înregistrarea în RECS este de 20 de lei. Respectați legea, respectați-vă comunitatea, respectați-vă animalele, sterilizați!

Campania este organizată și finanțată de Asociația Negrilică în colaborare cu Nomad Vet Association.

Partener digital Ham Piatra Neamt – Asociația YOUth for Neamț.

Urmăriți acest eveniment pentru orice actualizare: https://fb.me/e/14TSUGBro

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate