Campanie de sterilizări gratuite pentru 100 de câini cu stăpân, subvenționată de primăria Vânători-Neamț

Primăria Vânători-Neamț informează cetatenii comunei că, în vederea combaterii fenomenului câinilor vagabonzi a decis, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 53 din 31/10/2022, să subvenționeze o campanie de sterilizări gratuite pentru 100 câini cu stăpân identificați conform legislației în vigoare.

Orice persoană fizică sau juridică care are domiciliul/sediul pe raza comunei Vânători-Neamț și care deține unul sau mai mulți câini ce aparțin rasei comune și a metișilor acestora, înregistrați conform Ordinului nr.1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare (adică microcipați și înregistrați în RECS pe numele proprietarului), poate beneficia de subvenționarea sterilizării în limita sumelor alocate anual pentru acest serviciu.

De ce este important să sterilizați? Sterilizându-i, veți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți, a abandonului și cruzimii. Fiți responsabili!

Beneficiile sterilizării:
– reduce riscul apariției tumorilor mamare
– Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului
– Împiedică apariția cancerului testicular
– Previne apariția problemelor de prostată
– Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului)
– Animalele sterilizate trăiesc mai mult!

Animalele nu trebuie să mănânce cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie
de îngrijire după operație. Conform legii 258/2013, dacă nu vă sterilizați câinele din casă sau curte,
comiteți o contravenție și veți fi sancționat cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei. Respectați legea, respectați-vă comunitatea, respectați-vă animalele, sterilizați!

Cererile însoțite de copia de buletin se depun până la sfârșitul lunii decembrie 2023, fie la Primăria Vânători-Neamț, birou 11- Registratură, fie la Cabinet veterinar dr. Branche Octavian, din localitatea Târgu-Neamț, str. Mihail Sadoveanu, nr. 105, telefon 0743/435 840.

Pentru a avea acces la campania de sterilizare gratuită, contactați numărul de telefon 0233/251 001 pentru mai multe informații.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate