Când munca și talentul se împletesc perfect, rezultatele sunt remarcabile – Elevii școlii Valentino School Balet, o mândrie pentru Municipiul Piatra Neamț

Se spune că „baletul reprezintă cântecul de bucurie şi de durere al corpului”, iar acest lucru este cât se poate de adevărat. În spatele fiecărei coregrafii se află zeci, poate sute de ore de antrenament, dureri inimaginabile și, nu de puține ori, lacrimi, temeri, frustrări, emoții, iar lista poate continua. Cu toate acestea, în momentul în care începe muzica, începe și adevărata magie, pașii de dans reușind să ne poarte cu atâta grație pe aripi de basm până și pe noi, ca simpli spectatori, fără cunoștințe temeinice, ci doar cu trăiri ce se împletesc armonios cu emoțiile transmise de dansatori.

Ce este și mai impresionant? Faptul că aceste lucruri, atât de complicate, atât de profunde prin esența lor artistică, ne sunt prezentate chiar de copii.

Cu multă muncă, mult talent și perseverență, copilașii de la Valentino School Balet Piatra Neamț, sub atenta îndrumare a domnului profesor Tiberiu Pascali, au reușit să cucerească inimile juraților și ale tuturor celor prezenți la Concursul „Tărâmul Dansului”, organizat pe 1 aprilie la Botoșani.

După un drum lung și obositor, copilașii au cules roadele muncii lor și s-au întors acasă, la Piatra Neamț, victorioși, obținând locuri fruntașe în cadrul concursului, astfel:

13 numere solistice dintre care două au obținut Locul 1, trei au obținut Locul 2 și opt au obținut Locul 3,

Grup Super Star 4 -6 ani – două numere prezentate, ambele obținând locul 3
–Grup Next Star – două numere prezentate, unul clasându-se pe locul 2, al doilea pe locul 3
–Duo format din Roman Ioana & Stanciu Daria – Locul 1
–Grup Open (mix de vârstă) – Locul 1

O muncă de-a dreptul colosală, dar rezultatele sunt remarcabile. Sincere felicitări, dragi copii! Sunteți o mândrie pentru comunitatea noastră, vă mulțumim pentru toate eforturile depuse! Îi mulțumim și domnului Tiberiu Pascali pentru toate eforturile sale.

Rămâneți aproape, în perioada 26-28 mai, Municipiul Piatra Neamț va fi gazda unui nou concurs de dans, vom reveni cu detalii în curând.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate