Când vedeți o mașină de poliție parcată strâmb nu înseamnă că un polițist nu știe să parcheze ci că e cu ochii și aparatura pe voi.

Deși nu suntem pentru vânătoarea de șoferi, acțiunile cu camere de luat vederi și aparate radar realizate de polițiști în oraș aduc totuși și numeroase avantaje pentru siguranța si disciplina rutieră.

Utilizarea aparatelor radar ajută la monitorizarea și controlul vitezei autovehiculelor. Acest lucru duce la reducerea excesului de viteză, care este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Acțiunile cu camere de luat vederi și aparate radar îi determină pe șoferi să respecte regulile de circulație și limitele de viteză.

Și cel mai important lucru este acela că prin prezența vizibilă a mașinii de poliție, șoferii sunt încurajați să se conformeze regulilor de circulație în mod voluntar. Conștientizarea faptului că sunt supravegheați și că încălcările pot fi sancționate îi determină pe conducători să adopte un comportament mai prudent și respectuos față de ceilalți participanți la trafic.

Totuși, foarte important este un alt lucru.

Dacă în fața ta, la câteva zeci de metri, se află o mașină de poliție parcată și tu nu o vezi și încalci o regulă de circulație, dincolo de sancțiunea pe care o primești, trebuie să fii conștient că ai o problemă de atenție la volan.

Neglijând prezența mașinii de poliție ca un potențial pericol pentru bugetul tău și pentru dreptul de a conduce, la fel de simplu nu poți observa nici un copil care stă pregătit între două mașini, așteptând să traverseze strada în fugă.

Atenția la volan este esențială pentru siguranța ta și a celor din jur. Fiecare detaliu pe care îl ignori sau nu îl observi poate avea consecințe grave. Este important să fii mereu concentrat asupra drumului, să fii atent la semnele rutiere, la mașinile din jur și la orice alt element care ar putea reprezenta un pericol.

Amintiți-vă că fiecare secundă de neatenție poate avea consecințe mai grave decât amenda dată de polițistul care vă vânează sau suspendarea dreptului de a conduce. Fii responsabil și fii conștient de mediul din jurul tău atunci când ești la volan. Siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic depinde de atenția ta constantă și responsabilă la volan.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate