„Carabelicii” de pe Calea Romanului urmează să fie scoși, ca și cei de pe variantă. Prefectul Niță cere responsabilitate în luarea deciziilor

Pe fondul fenomenelor meteorologice severe care au afectat județul Neamț zilele trecute, a fost covocată o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit prefectului de Neamț, Adrian Niță, au fost invitați să participe și reprezentanți ai Primăriei Piatra-Neamț, ai Poliției Locale și ai instituțiilor care au în atribuții serviciul de deszăpezire în municipiul reședință de județ.

În timp ce în alte localități viscolul și zona de șes au fost principalele cauze ale blocajelor în trafic, în Piatra-Neamț multe probleme au fost semnalate pe culoarele de mobilitate, mai ales din cauza separatoarelor de benzi (popular – „carabelici”) care au început să iasă din asfalt și să prezinte reale pericole pentru șoferi.

A fost prezent domnul viceprimar Marius Irimia care a spus că, cel mai probabil, soarta separatoarelor de pe Mihai Viteazu, adică de la intrarea în oraș dinspre Roman, va fi aceeași ca a celor de pe Dimitrie Leonida, de pe celălalt culoar de mobilitate.

Vor fi scoase, deși vor trebui să găsească o soluție așa cum prevede proiectul și să le înlocuiască cu altceva. Pentru noi, pietrenii, nu e o fericire având în vedere că au creat probleme deosebite. Vom vedea ce soluție va fi adoptată. Eu sper să nu avem surpriza ca cei care conduc acum primăria să se gândească la un artificiu și să amâne această soluție până după alegeri ca să păcălească oamenii.

Mi-aș dori să găsească soluții cu ADR, cu toți cei implicați, care să nu mai ridice disconfort pentru participanții la trafic. Trebuie tratate cu responsabilitate aceste probleme.

Din păcate, așa cum a fost gestionată implementarea acestor proiecte lasă multe semne de întrebare. Lucrări care nu respectă normativele privind organizarea de șantier, care pun în pericol participanții la trafic, treceri pentru pietoni care nu pot fi folosite de persoane cu dizabilități, vârstnici.”,a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

Emisiunea completă în curând la ziarpiatraneamt.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate