Caravana Centenarul Încoronării la Casa de Cultură Bicaz

Asociația ARTIS organizează în anul 2022, la 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, caravana Centenarul Încoronării.

Avem onoarea de a fi parteneri cu Asociația ARTIS în organizarea caravanei Centenarului Încoronării, în județul Neamț, la Bicaz, vineri, 13 mai, ora 14.00, la Casa de Cultură Bicaz.

Împreună cu ambasadorii proiectului – Adrian Cioroianu (istoric), Nicolae Pepene (istoric), se propune marcarea Regalității în România, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Fiecare eveniment din cadrul proiectului va avea rol educativ, în prezența ambasadorilor, reprezentanților Casei Regale și a invitaților. Având în vedere că orașul Bicaz este unul dintre punctele care marchează parcursul istoric al regalității în România, găzduim, împreună cu Primăria orașului Bicaz, Liceul Carol I și Școala Gimnazială „Regina Maria” acest eveniment, în calitate de co-organizatori locali principali. Astfel, se aduc la aceeași masă elevi, profesori, istorici, cinefili și reprezentanți ai Casei Regale. În holul Casei de Cultură Bicaz va fi organizată o expoziție de fotografie pe tema evenimentului. Va fi marcat momentul istoric petrecut în urmă cu 100 de ani, prin prezentarea unor materiale video, discuții în prezența invitaților (ambasadori, istorici, reprezentanți ai Casei Regale) despre importanța orașului Bicaz în ceea ce privește Regalitatea în România, proiectarea unui film documentar/istoric pe tema Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, dezbatere după film. Vor fi prezenți elevii de la școlile din Bicaz, profesorii de istorie din trei cercuri pedagogice, autorități locale și alți invitați.„, precizează Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate