Carmen Nastasă, despre femei în politică și administrație, Târgul de Crăciun și „Carmen Saeculare” (VIDEO)

Carmen Nastasă, președintele OFSD Neamț și managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a discutat în cadrul unei emisiuni despre cum se va implica instituția în organizarea evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă la Piatra-Neamț, dar și despre modul în care problemele economice afectează activitățile culturale la noi în județ.

Managerul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a confirmat colaborarea pe care o va avea cu administrația locală în organizarea Târgului de Crăciun la Piatra-Neamț. Centrul va pune la dispoziție căsuțele pentru comercianți pe platoul Curții Domnești și, de asemenea, va asigura sonorizarea și organizarea evenimentelor artistice în perioada de sărbători.

Unul dintre cele mai importante momente ale anului va fi cel de pe 27 decembrie, Steaua sus răsare – Festivalul de datini și obiceiuri, organizat tot de „Carmen Saeculare”. Programul activităților va fi anunțat în curând.

În ceea ce privește perioada de criză pe care o traversăm cu toții, unul dintre principalele neajunsuri cu care se confruntă „Carmen Saeculare” este problema numărului redus de posturi. De asemenea, urmează o perioadă de reorganizare prin comasarea unor compartimente. De remarcat este faptul că centrul se și autofinanțează prin diverse contracte pentru evenimente artistice încheiate inclusiv cu persoane juridice sau fizice, la diverse ocazii.

Pe lângă faptul că posturile sunt blocate, chiar dacă există o deficiență de personal, acest lucru a fost destul de recent exploatat și politic după ce Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare” a venit cu un proiect prin care dorea să înființeze un teatru de păpuși pentru care trebuia să angajeze 5 persoane.

Din păcate, încercările managerului Carmen Nastasă de a găsi înțelegere în spatele ușilor închise, în rândul consilierilor județeni de la toate partidele, s-au soldat cu un refuz sub pretextul că s-ar mări „artifical” numărul de posturi, deși un teatru de păpuși rămâne una dintre cele mai cerute cerințe culturale la Neamț. Carmen Nastasă a precizat că au fost niște probleme în comunicare și că, oricât s-ar dori, acest proiect nu poate fi redepus în acest moment în CJ din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvern. Despre acest lucru am scris mai multe aici – click.

În calitate de președinte OFSD Neamț, Carmen Nastasă spune că se implică activ în susținerea femeilor în politică și administrație, iar în urma discuțiilor cu președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, se intenționează ca pe listele de la Consiliul Local din fiecare localitate din Neamț să se regăsească cel puțin o femeie.

Vă invităm să urmăriți interviul integral mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate