Carmen Saeculare a ratat un proiect extraordinar de bun pentru județul Neamț

Centrul pentru Cultură Carmen Saeculare a venit cu un proiect prin care să înființeze un teatru de păpuși pentru care trebuia să angajeze 5 persoane.

Un teatru de păpuși la Neamț ar fi fost una dintre cele mai cerute activități culturale. Interesul pentru teatrul de păpuși bate orice alte interese din sfera cultural artistică nemțeană. Conform statisticilor noastre, din toate prezentările de evenimente cultural-artistice din Neamț, cel mai mare rating l-a avut un clip cu o piesă de teatru de păpuși jucată la Târgu Neamț. Clipul a strâns peste 2 milioane de vizualizări pe Youtube, ceea ce arată interesul indiscutabil al oamenilor pentru așa ceva.

Din păcate, cei de la Carmen Saeculare, în loc să facă o conferință de presă sau o informare publică în care să explice nevoia și să primească reacțiile pozitive și de susținere din partea nemțenilor au ales să discute oportunitatea numai cu mediul politic, adică cu reprezentanții puterii și opoziției din consiliul județean.
Rezultatul a fost unul evident. Factorul politic s-a ferit să aprobe angajări într-o perioadă în care se vorbește la nivel național de reducerea cheltuielilor la bugetari, de desființări de posturi și instituții.

Cu siguranță altul ar fi fost rezultatul dacă cei de la Carmen Saeculare făceau lucrurile cu cap și puneau pe masa consilierilor județeni opiniile a câtorva mii de nemțeni care ar fi susținut înființarea unui asemenea teatru de păpuși.

Nu vrem acum să luăm apărarea celor de la Carmen Saeculare care au ratat acest proiect doar din cauza faptului că au fugit de asumare și au crezut că doar cum gândesc ei lucrurile e bine. Acesta este efectul. Cauza este alta. De câțiva ani de zile, în mod sistematic și fără argumente logice, unii politicieni nemțeni atacă orice fac ceilalți politicieni și o fac cu o virulență și răutate aproape diabolice. Lupta politică a căpătat nuanțe de sălbăticie din partea unora care se află pe partea dreaptă a politicii și încearcă cu disperare să își acopere nerealizările cu scandal la adresa adversarilor politici. Multe proiecte foarte bune pentru nemțeni și pentru Neamț au fost blocate sau distruse de această bătălie politică disperată și disperantă.

Sperăm ca proiectul cu angajările de la Carmen Saeculare să fie repus pe ordinea de zi a consiliului județean și indiferent de cât de împotrivă ar fi unii sau alții să se supună la vot înființarea acestui teatru de păpuși. Cine votează contra, indiferent de partid, să o facă asumat. Poate până atunci se trezesc și cei de la Carmen Saeculare și își aduc proiectul în fața nemțenilor înainte de a se milogi pe la ușa liberalilor.

Cunoscând potențialul unui teatru de păpuși, cunoscând cererea de astfel de spectacole pentru copii, grupul nostru de presă susține total ideea înființării unui teatru de păpuși la Neamț.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate