„Carmen Saeculare” aduce publicului nemțean un maraton al evenimentelor artistice dedicate sărbătorilor de iarnă

Pentru finalul anului 2023, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a pregătit un mănunchi de șase spectacole dedicate publicului din județ. Evenimentele artistice, în care vor fi implicate o parte a Claselor Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț, vor avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț.

Vineri, 15 Decembrie, ora 18:00, se va desfășura spectacolul „COLIND PRIN SUFLET DE COPIL”. Invitat de onoare va fi îndrăgitul interpret Marius Zgâianu, alături de Clasa de dans tradițional a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului”, ambele coordonate de coregrafa Anda Maria Acristinei.

Sâmbătă, 16 Decembrie, ora 17:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca elevii Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, Clasa de dans tradițional (coordonator, Laurențiu Marian) și Ansamblul „Nemțișorul”. Spectacolul propus de acești tineri artiști se va desfășura sub genericul „SCOLI, MĂTUȘĂ, DIN PĂ’CEL”.

Duminică, 17 Decembrie, ora 15:00, în cadrul concertului „POVESTE DE CRĂCIUN”, vor evolua, alături de Grupul psaltic „Evanghelismos” (dirijor, Ciprian Ceai), membrii Grupului vocal „Floare de colț”, elevii Clasei de canto tradițional de la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț și profesoara lor Georgiana Șerban Axinte.

Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, organizează spectacolul intitulat „Crăciun multietnic”. Vor evolua Ansamblul Folcloric „Brâul Roșu”; Corul „Bucuria” (coordonator, Elena Șulea); ansamblurile „Niki” ale Comunității Elene Piatra-Neamț, „Steluțe Vesele”, „Trandafirașii” și „Margarete” ale Comunităților Rușilor Lipoveni din Piatra-Neamț.

Evenimentul va avea loc marți, 19 decembrie 2023, ora 18:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț.

Miercuri, 20 Decembrie, ora 17:00, va avea loc spectacolul „TE AȘTEPTĂM SĂ VII, MOȘ CRĂCIUN!”. Participă Clasa Canto – muzică ușoară, coordonată de prof. Paula Ghivirigă, și elevii Clasei de pian, coordonată de prof. Daniela Iacob. Ca invitați speciali, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca membrii Clubului de dans sportiv „Ray’s Danceˮ.

Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, va prezenta spectacolul intitulat „Cine a furat Crăciunul?”. Vor evolua ansamblul vocal al Asociației „Melisma” (coordonator, Maria Țifrea), grupul „Artis” și ansamblul „Niki” al Comunității Elene Piatra-Neamț

Evenimentul va avea loc joi, 21 decembrie 2023, ora 18:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate