Carmen Suciu mulțumește DAS Piatra-Neamț pentru implicarea în cazurile sociale sesizate. Astăzi, șase copii și mamele lor au primit un adăpost

Asistență socială, pe cât de minunată este ca profesie, pe atât e de plină de neprevăzut și situații care îți rămân mult timp atârnate de suflet.

Cei defavorizați de destin, de locuri de muncă, de studii, de găsirea unui cămin au nevoie de susținere și aici intervin profesioniștii de la DAS Piatra-Neamț. Împreună cu acești oameni minunați, profesioniștii din cadrul DAS Piatra-Neamț, cărora le pasă de cei în situații de risc, le dăm o mâna de ajutor pentru a-i scoate din impas.

Este o muncă titanică în spatele fiecărui caz aflat în situație de risc, multe dintre cazuri provin din medii ostile, fiind traumatizați, fără studii, fără minim de civilizație. Munca unui asistent social într-un astfel de caz este enormă, integrarea în societate este de lungă durată și se face cu multă răbdare, compasiune și dăruire.

Azi, două cazuri dificile: șase copii împreună cu mamele lor au fost alungați din familiile unde au locuit, riscau să doarmă pe străzi. Imediat ce a fost sesizată Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț au identificat cazurile, le-au preluat și cazat într-un centru social unde vor avea șansa la integrare socială și normalitate.

Mulțumesc infinit pentru că acești profesioniști sunt prompți la fiecare caz sesizat, găsind soluții imediate pentru ajutorarea lor. Mulțumesc doamnei director Berea Ana, un om și un profesionist minunat care întotdeauna a găsit soluții pentru fiecare situație de risc a unui om. Mulțumesc doamnei Geanina Cloșcă, Cătălina Gherasim, Olga și tuturor lucrătorilor din DAS Piatra-Neamț pentru că niciodată nu marginalizează, nu abandonează, îmi sunt alături și împreună reușim să-i integrăm în societate, să le putem reda șansa unei normalități acestor mame cu micuții lor, aflate în dificultate.

De asta îmi doresc ca noi, societatea, când vedem astfel de situații să aducem la cunoștința direcției de asistență socială, să nu-i mai judecăm și să-i aruncăm la marginea unei societăți caree te trântește de toți pereții. Așa îi încurajăm să devină infractori sau victime. Noi, unul lângă altul, uniți, reușim să ne salvăm semenii din aceste vremuri de restriște. Nimeni nu poate cunoaște povestea din spatele unui om aflat în dificultate sau de ce a ajuns într-o astfel de situație. Datoria noastră este să ajutăm, să sesizăm organele competente pentru a putea fi luate măsurile cele mai bune în astfel de situații.

Azi, șase copii și mamele lor și-au regăsit liniștea unui cămin în Centrul Social Împreună, unde vor beneficia de toate condițiile. Un centru social pus la dispoziție pentru astfel de peroane de primăria municipului Piatra-Neamț și unde au toate pârghiile unei integrări în societate, a școlarizării copiilor și a unei normalități.

Pe tot parcursul vieții lor, indivizii și-au creat relații bazate pe încredere și afecțiune, însă au apărut diverse probleme și tensiuni, și, odată cu amplificarea și intensificarea lor, ființa umană s-a aflat în imposibilitatea de a le mai putea rezolva singură. Astfel, ca un răspuns la toate aceste situații problematice cu care s-au confruntat, s-a dezvoltat asistența socială, care, prin intermediul unor persoane competente și cu ajutorul unor instrumente specifice, este capabilă să asigure rezolvarea dificultăților pe care indivizii și întreaga comunitate le întâmpină.

Profesia de asistent social implică pe lângă responsabilitate și o chemare venită din interior, așa cum Dimitrie Gusti spunea: „cunoașterea vieții sociale ne face a o simpatiza, ne îndeamnă a ne solidariza cu tot ce se întâmplă în cadrul ei și ne invită a ne instala în mijlocul ei pentru a o ajuta.”

Misiunea principala a profesiei de asistent social este să contribuie la bunăstarea oamenilor, să faciliteze satisfacerea nevoilor de baza ale tuturor indivizilor, acordând o atenție deosebită trebuințelor și participării celor vulnerabili, discriminați și săraci; în această categorie intrând inclusiv indivizii, familii, grupuri, organizații și comunități.

Azi, am dorit prin cele scrise să mulțumesc DAS Piatra-Neamț, pentru că sunt mereu acolo unde datoria le-o cere, pentru colaborare și pentru profesionalismul de care dau dovadă.

Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate