Casă praznicală sfințită în pitorescul sat de răzeși din Tupilați

Totoiești, un pitoresc sat de răzeși situat în comuna Tupilați – Neamț, a trăit o zi de sărbătoare, marcând sfințirea noii case praznicale a localității, închinată Sfântului Nicolae. Locuitorii s-au adunat în număr mare de dimineață, îndreptându-se către biserica lor pentru a fi martorii acestui moment deosebit.

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost invitat de onoare la eveniment. Enoriașii l-au întâmpinat cu tradiționala pâine cu sare, precum și cu buchete de flori, oferite de către copiii comunei, îmbrăcați în frumoase costume tradiționale românești. Episcopul a fost însoțit de un sobor de preoți și diaconi, aducând o atmosferă de înaltă spiritualitate.

Primarul comunei Tupilați, Petru Gherghel, și viceprimarul Costel Plugaru au asistat cu discreție și emoție la slujba de sfințire, fiind prezenți în mijlocul comunității lor. Inima acestei investiții, care a reușit să unească întreaga comunitate în realizarea acestei case praznicale, este preotul paroh al bisericii din localitate, Ilie-Ciprian Tărâţă.

Evenimentul a reprezentat o ocazie de bucurie și mândrie pentru locuitorii din Totoiești și comuna Tupilați în ansamblu. Sfințirea noii case praznicale marchează un moment important în viața satului Totoiești, aducând comunitatea mai aproape și subliniind valoarea tradițiilor și spiritualității locale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate