Ce lucruri bune a făcut primăria Piatra-Neamț în 2022

În calitate de cea mai critică publicație la adresa administrației locale e datoria noastră să trecem în revistă la final de an și lucrurile bune făcute de primăria Piatra-Neamț.

  • Al doilea lucru care va îmbunătăți viața pietrenilor este reabilitarea cinematografului Cozla. Municipalitatea nu avea nicio astfel de locație unde să poată organiza un eveniment, fiind nevoită să apeleze la școli sau alte instituții care să le pună la dispoziție săli. Chiar devenise rușinos. Mai toate comunele din Neamț aveau un cămin cultural sau o sală de festivități. În plus, acest fost cinema devenise un simbol al neputinței administrației locale din Piatra-Neamț
  • Un alt lucru care va avea un efect pozitiv asupra vieții oamenilor din Piatra-Neamț este terminarea circului politic pe tema țevilor de apă depășite ca termen de viață din Piatra-Neamț și asumarea rolului real al primăriei prin alocarea unei sume foarte mari de bani în vederea schimbării unui important tronson de magistrală pe care erau multiple avarii ce afectau zeci de mii de oameni.
    După ce 30 de ani primăria Piatra-Neamț a refuzat sistematic să investească în rețelele de apă a căror proprietară este, anul acesta, în ceasul al 12-lea, a fost primul în care administrația locală s-a trezit la realitate. Din păcate, alte primării din Neamț au rămas blocate în lupta politică și vor avea mari probleme cu apa pentru că nu au ales să facă ce face primăria Piatra-Neamț.
  • Un alt lucru care a început să funcționeze la Piatra-Neamț și are deja efect benefic asupra calității vieții pietrenilor este aplicația City App unde oricine poate sesiza orice problemă ce ține de administrația locală și problema respectivă în peste 90% din cazuri se rezolvă cu celeritate.
  • Tot la capitolul lucruri bune făcute de administrația locală intră și faptul că în sfârșit au început să se facă dezbateri publice pe anumite teme de interes comunitar. Desigur că mai e mult până la a funcționa acest sistem, dar până acum aceste dezbateri erau doar pe hârtie. Faptul că primarul actual a ales ca unele subiecte chiar să le dezbată a avut un efect benefic, reușindu-se în urma acestor dezbateri să se ia decizii mai bune pentru oamenii din Piatra-Neamț.

Acestea ar fi în mare principalele lucruri care au sau vor avea un impact direct și concret asupra calității vieții oamenilor din Piatra-Neamț.

Ca o apreciere separată este și faptul că primăria Piatra-Neamț a ales să se confrunte cu noi, deși publicația noastră este cel mai mare critic al administrației locale. Chiar dacă reacțiile primăriei nu au fost întotdeauna cele mai fericite și nici unele dintre opiniile noastre foarte corecte, din principalele dispute dintre noi și ei au rezultat multe lucruri bune pentru pietreni.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate