Ce poate fi mai frumos decât să fii la guvernare și să faci petiții, în loc să pui mâna să faci ceva concret?

PNL Neamț este în teorie o filială a unui partid care este la guvernare și care are un premier ce este și președintele PNL. Asta în teorie, căci, în practică, comportamentul politic este unul de partid eșuat în opoziție. Probabil celor care conduc PNL Neamț nu le vine să creadă că sunt la guvernare și nu pot ieși din starea de a cincea roată la căruță cu care s-au obișnuit.

Blocați mintal în opoziție, cei de la PNL Neamț au uitat că au acces direct prin șeful lor la orice ministru și minister sau poate nu-i bagă nimeni în seamă dintre ai lor de la București așa că au făcut o petiție online pentru ca să oblige oamenii ce plătesc taxe și impozite în Neamț să dea la Ministerului Apărării, din bugetul județului administrat de CJ Neamț, bani pentru construcția unui pod provizoriu la Luțca pe lângă podul care s-a prăbușit.

Într-o logică elementară, de partid aflat la guvernare, ne-am fi așteptat să vedem cum liderii PNL Neamț merg direct la ministere să rezolve ei problema podului provizoriu sau să meargă la propriul minister, cel al Justiției, și să facă toate demersurile necesare pentru a se afla rapid cine se face vinovat de prăbușirea podului pentru a i se lua repede banii și reîncepe construcția unui alt pod.

Deci, în logica celor de la PNL Neamț, ar trebui ca armata să ajute contracost nemțenii și să facă un pod temporar de pontoane. PNL Neamț zice că trebuie dați bani din bugetul județului și dacă județul prin reprezentanții de la CJ Neamț nu vrea să dea bani armatei, atunci trebuie obligați și pentru asta PNL Neamț a făcut o petiție pe care să o semneze nemțenii.

Cum era de așteptat, lumea nu e chiar așa naivă cum ar dori cei de la PNL Neamț și, cu toate eforturile depuse de propaganda liberală, cu bani băgați în sponsorizarea petiției, cu semnături adunate de prin Vatra Dornei, Constanța, Arad etc. nu au reușit sa strângă până acum decât aproximativ 1.200 de semnături, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din semnăturile care s-au strâns la petiția pentru mutarea ursului din Parcul Vânători Neamț la Zărnești.

De ce nu reușesc liberalii nemțeni să strângă semnături cu podul măcar cât au strâns alții cu ursul? Simplu, pentru că drumul de imagine cu scandal continuu pe care au plecat cei de la PNL Neamț este atât de distructiv încât te duce gândul că este vreo înțelegere între conducerea PNL Neamț și alt partid să ducă PNL-ul la Neamț sub 10% până la alegeri.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate