Ce se întâmplă cu parcările din Piatra-Neamț

Foto ARHIVĂ

De vreo 2 luni de zile nimeni nu a mai încasat bani pe contracte noi, nu mai există serviciu de blocat și totul este într-un haos total… nimeni nu mai înțelege nimic. Cum s-a ajuns aici? Din cauza incompetenței și slugărniciei angajaților din primărie.

Primarul Andrei Carabelea și alții din conducerea primăriei au decis ca parcările să fie administrate de primărie, un demers absolut corect. Mai departe, angajații din primărie, din incompetență sau prin sabotaj, au încurcat totul. Departamentul juridic s-a comportat în cel mai amatoristic mod neimpunând de la bun început o singură cale legală și neavând din start planurile A,B și C pe care să le pregătească la punct și virgulă și doar să le scoată din sertar la nevoie.

Printre cei care au spus primarului că sunt capabili să gestioneze parcările s-a dovedit că nu a existat niciunul care să aibă noțiuni avansate de arhitectură a administrării unui departament cu mii de contracte și niciunul care să vină cu soluții inovative. De asemenea, din incompetență sau din slugărnicie, nimeni din primărie nu s-a dus să-i zică clar primarului că primăria nu e pregătită, că riscurile de a da totul de gard sunt majore și eventual să se și certe cu primarul pentru a-l proteja de viitoarele probleme care, după cum vedem cu toții, au apărut.

Pe tema parcărilor am fost dintotdeauna de aceeași părere cu primarul Andrei Carabelea, în sensul că ele trebuie să fie administrate de primărie, doar că angajații din primărie sunt departe de a fi profesioniști. Ca să facem o paralelă să se înțeleagă foarte clar, e ca și cum ai avea o mașină de serviciu cu un șofer iar acel șofer ar fi extrem de amabil, frumos îmbrăcat, ar deschide portiera, ar avea grijă să fie mașina curată și să miroase frumos în ea și te-ar umple de respect și aprecieri făcându-te să te simți important. Deși aparent băiat de treabă și profesionist, pe drum, dacă mașina face pană constați că nu există roată de rezervă în portbagaj, că șoferul s-a concentrat pe a te peria de scame nu pe ce are el de făcut și rămâi cu tot cu el în mijlocul câmpului pe pană iar dacă ar fi doar asta nu ar fi nimic. Dai două telefoane și îți aduce cineva o roată de rezervă dar când trebuie să o schimbe, șoferul care te umplea de respect și îți spunea cât de deștept ești îți spune că nu are cheie de roți. Mai dai două telefoane și mai vine cineva și cu o cheie de roți după care șoferul îți aduce aminte că de fapt nu are nici cric.

După ce plin de nervi rezolvi toate lucrurile pe care trebuia să le rezolve șoferul, acesta nu trage frâna de mână, cade mașina de pe cric și se strică discul de frânare. Cam așa funcționează lucrurile, din păcate, în primărie. Prea mulți incompetenți sau slugarnici care spun conducerii primăriei că ei pot să facă lucruri, pleacă la drum și de pe la mijlocul distanței până la destinație ești nevoit să o iei pe jos sau să te întorci de unde ai plecat.

Problema primăriei este că încă nu a înțeles că șoferul profesionist este cel care te poate duce din punctul A în punctul B în siguranță și poate rezolva orice problemă apare pe drum, nu cel care îți deschide portiera, îți lustruiește papucii și iți spune cât de bine îți stă părul pe cap, chiar dacă tu ai uitat să te piepteni. Deci, treaba cu parcările rămâne în aer până ce se va găsi o soluție definitivă pentru administrarea lor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate