Ce se va întâmpla cu jungla de cabluri care a împânzit Piatra-Neamț: „Le vom tăia pur și simplu”

Una dintre marile provocări ale lucrărilor pe culoarele de mobilitate urbană este mutarea rețelei de cabluri de pe stâlpi în subteran. Primarul Andrei Carabelea a precizat că operatorii care dețin rețelele de cabluri aeriene din oraș vor avea un termen limită de dezafectare… după care „le vom tăia pur și simplu”.

În această perioadă se fac lucrări pentru canalizațiile subterane prin care vor trece aceste cabluri care încă atârnă peste tot prin oraș.

„Eu estimez că în maximum 3-4 ani vom avea un oraș care să nu mai fie sufocat de atâtea cabluri aeriene. Mai întâi se realizează canalizațiile subterane, obligi operatorii de utilități să realizeze rețelele subterane, să le mufeze, să le conecteze, să le testeze. În momentul în care totul este funcțional, pe segmente transmitem informația către operatori – aveți 3 luni de zile să vă asigurați că toți abonații dumneavoastră sunt conectați la rețelele subterane și aveți obligația dezafectării rețelelor aeriene -. Acesta va fi mesajul pe care noi îl vom da operatorilor care dețin cabluri aeriene la un moment dat, iar cei care nu se supun vor avea de suferit din partea propriilor abonați.”, a declarat Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate