Ce spune prefectul despre atacurile liberalilor și despre administrația locală (VIDEO)

În ultima perioadă, prefectul de Neamț, Adrian Niță, este ținta frecventă a atacurilor venite dinspre PNL Neamț. Ca temă generală de discuție, de cele mai multe ori prefectul este considerat vinovat cam pentru tot ceea ce se întâmplă rău în județ, iar când nu este vinovat direct este „marioneta” PSD și a președintelui de CJ Neamț. Asta spun liberalii.

Prefectul de Neamț oferă un drept la replică și consideră că majoritatea atacurilor au la bază o presupusă candidatură a sa în 2024, iar liberalii au intrat în campanie electorală încă de pe acum.

Am văzut că sunt promovat tot de dumnealor, pentru că eu nu m-am anunțat candidat pe nicăieri și probabil că făcându-și calculele pentru viitoarele alegeri încearcă să mă lovească cum pot. Sunt și niște procese pe care le-am intentat pentru calomnii și minciuni la adresa mea. Vom continua în felul acesta dacă așa își doresc. Eu cu 43 de angajați la prefectură nu trebuie să fac nici investiții în Piatra-Neamț, nu trebuie să mă ocup nici de proiectele domnului primar Carabelea, pentru că am văzut că mă tot invită pe la diverse dezbateri, îmi cere soluții.

Domnule primar, dumneavoastră aveți 850 de persoane pe care le coordonați direct sau indirect, angajați ai primăriei, societăți ale Consiliului Local, aveți majoritate, ați împrumutat bani de la guvern. Aveți absolut tot ceea ce este necesar pentru a face administrație. Nu trebuie să vin eu de la prefectură să mă ocup de blocul de garsoniere care a sărit în aer în Dărmănești și de alte probleme pe care dumneavoastră ar trebui să le gestionați.”, a transmis Adrian Niță.

În opinia prefectului de Neamț, oamenii din administrația publică locală din Piatra-Neamț nu contabilizează nimic notabil la capitolul realizări, cu excepția celebrelor semafoare, 700 la număr.

Eu nu am văzut nimic notabil cu care această conducere a primăriei să iasă să spună. În schimb am văzut că oamenii se plâng că nu s-au plătit la asociațiile de proprietari utilitățile. Există birou în cadrul primăriei care se ocupă cu relaționarea cu asociațiile de proprietari. Cum pot fi asociații de proprietari care nu au mai plătit apă de peste 10 ani? Ce au făcut oamenii din biroul respectiv?”, a punctat prefectul.

Deși Consiliul Județean și PSD sunt considerate de către liberali inamicii numărul 1 ai județului Neamț, prefectul de Neamț a amintit de strada Izvoare care a fost reabilitată cu sprijinul CJ Neamț, dar și de faptul că „CJ Neamț și PSD” plătesc și au plătit cuantumul de redevență pentru transportul în comun în ADI URBTRANS, o societate ai cărei membri sunt, cu excepția comunei Săvinești, primării liberale sau de altă culoare decât PSD: Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie, Alexandru cel Bun, Roznov, Gârcina. De asemenea, prefectul a reamintit și de faptul că piața centrală a fost reconstruită în timpul Guvernării PSD.

Declarația integrală, mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate