Ceahlăul câștigă cu 4-0 pe final de sezon regular în Liga 2. Astăzi s-a tras linia pentru play-off și play-out

Astăzi s-a disputat ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, etapa a 19-a, care a dat ultima echipă calificată în play-off, cât și componența grupelor din play-out. Toate jocurile din această rundă au avut loc în același timp, de la ora 14:00.

La Piatra-Neamț s-a disputat meciul dintre Ceahlăul și Progresul Spartac. Jocul pietrenilor a fost excelent, câștigând în fața oaspeților cu 4-0.

Scorul a fost deschis pentru Ceahlăul încă din minutul 3, de Alexandru Buziuc. În minutul 29, Patrick Petre reușește să înscrie un nou gol pentru Ceahlăul, iar în minutul 62 Alexandru Buziuc face „o dublă” în această partidă, ridicând scorul la 3-0 pentru galben-negri. Ulterior, Marius Savu înscrie în minutul 89, iar scorul final este 4-0.

Înainte de această etapă, calificate matematic în play-off erau echipele CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. De notat este faptul că CSC Șelimbăr și Corvinul nu au drept de promovare. Pentru ultimul loc calificabil s-au luptat Gloria Buzău (31 puncte), Chindia Târgovişte (28) și Ceahlăul Piatra-Neamț (28).

Șansele de accedere în play-off pentru Ceahlăul au fost mai mult matematice, dar și cu o mare doză necesară de noroc. Pentru a prinde un loc calificabil, Ceahlăul trebuia să câștige meciul cu Spartac, Gloria Buzău să piardă, iar Chindia să obțină maxim 1 punct în această ultimă partidă.

Deși a ieșit victorioasă din ultima etapă a sezonului regular, toate datele conduc spre faptul că Ceahlăul intră în play-out și va lupta pentru menținerea în Liga a II-a. Gloria Buzău a câștigat meciul cu Pandurii Târgu Jiu, cu 5-0, iar Chindia a pierdut cu 2-1 cu Șelimbăr. Gloria Buzău este cea care merge mai departe în play-off pe ultimul loc disputat astăzi.

În funcție de clasarea la finalul sezonului regular, după această etapă, echipele își vor afla grupa din care vor face parte în play-out, A sau B.

Urmează o pauză în campionat. CSM Ceahlăul Piatra-Neamț și CSM Politehnica Iași urmează să joace un nou meci amical în această pauză competițională. Meciul va avea loc la Piatra-Neamț în ziua de vineri, 22 martie, de la ora 14:00.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate