Cealaltă față a problemei: iată ce am aflat despre situația mormanelor de gunoi din Dărmănești. Unde au ajuns banii?

În această dimineață am scris despre situația neplăcută cu care se confruntă locuitorii de pe strada Nicolae Iorga. Imaginile ne-au fost trimise pe adresa redacției la primele ore ale dimineții, zugrăvind un tablou absolut dezolant cu un munte de gunoaie în prim-plan și un animal decedat…printre resturile menajere (articolul aici: VIDEO/FOTO: Focar în cartierul Dărmănești. Gunoiul nu a mai fost ridicat de cel puțin 6 zile, șobolanii fac horă).

Din discuțiile pe care le-am avut ulterior am aflat următoarele lucruri: pe această stradă, la blocul 53 s-a suspendat activitatea de colectare din cauza neplății (lucru scris și pe container). Se pare că președintele asociației de proprietari care este și președintele blocului respectiv a încasat de la locatari banii pentru serviciile de salubrizare însă acea sumă nu a mai ajuns la Brantner. Înainte de a se sista colectarea, firma Brantner a anunțat Primăria, DSP-ul precum și Garda de Mediu, așa cum prevede legislația. Suma restantă nu este deloc de neglijat, vorbim de aproximativ 150.000 lei, bani care s-au tot adunat, ultima factură plătită fiind în anul 2012. Unde au mers banii încasați pe acest serviciu timp de aproape 10 ani…greu de spus însă un lucru este cert: până la Brantner s-au pierdut undeva pe drum.

Problema este cu atât mai gravă cu cât locatarii care au datoriile achitate la zi sunt nevoiți să suporte asemea condiții iar până nu se va efectua plata restantă nu vedem o soluție în viitorul apropiat. Nu este tocmai corect ceea ce se întâmplă însă prejudiciul trebuie recuperat cumva.

Pe aceeași temă:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate