Cei mai valoroși elevi din Piatra-Neamț au fost premiați și au făcut cunoștință cu robotul ION, primul consilier guvernamental cu inteligență artificială

Primăria Municipiului Piatra-Neamț continuă să susțină tinerii cu performanțe școlare remarcabile. Luni, 31 iulie, în spațiul generos de la RubikHub, 47 de elevi cu media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat și șefii de promoție ai unităților de învățământ din oraș au fost recompensați cu diplome și premii din partea Municipalității.

Sprijinul financiar, în sumă de 3000 de lei, pe care îl primesc acești elevi merituoși este o formă de susținere pentru munca și sacrificiile făcute de-a lungul anilor, care poate uneori nu se văd, și un mod prin care vrem să încurajăm și să promovăm performanța în educație”, a declarat Primarul Andrei Carabelea.

Evenimentul a avut loc într-un cadru special, dat fiind că în urmă cu 592 de ani, la 31 iulie 1431, Alexandru cel Bun dăruia Mănăstirii Bistriţa două prisăci şi o „casă a lui Crăciun de la Piatra” – prima atestare documentară a urbei.

În toți acești ani, Piatra-Neamț s-a ridicat prin educație, educația face ca progresul să fie cinstit prin mințile dumneavoastră”, le-a transmis elevilor eminenți profesorul de istorie Elena Preda, invitată la manifestare.

Suntem aici pentru a sărbători o zi foarte importantă pentru orașul nostru, împletim trecutul cu prezentul și cu viitorul, Suntem aici pentru a conștientiza ce ne face mai puternici în prezent, pentru a crea un viitor mai bun pentru noi și generațiile care vor urma. Nu vă lăsați descurajați dee <NU>-urile sau <Nu se poate> pe care le veți auzi în jurul vostru”, le-a transmis primarul Andrei Carabelea elevilor, înainte de a le înmâna diplomele de merit.

Tinerii cu care se mândrește urbea pietreană au avut apoi ocazia de a face cunoștință cu ION, primul consilier guvernamental cu inteligență artificială creat de o echipă de cercetători români de la startup-ul „Humans”.

Piatra-Neamț va fi un pol regional, un pol al inovației, aveți multe oportunități aici în oraș, și în România, așa cum una din oportunități a fost și proiectul ION”, a fost mesajul lui Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercertării, Inovării și Digitalizării.

De menționat că programul de susținere a tinerilor merituoși a demarat anul trecut, iar pentru a continua primarul Andrei Carabelea a inițiat o modificare a hotărârii de Consiliul Local, aprobată în ședința legislativului local de la finalul săptămânii trecute. 

*informare transmisă de Primăria Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate