Cel mai mare festival dedicat promovării sportului de masă ajunge la Piatra-Neamț: Bucurie în Mișcare

Evenimentul are loc între 11 și 12 iunie, în Parcul Tineretului. Accesul și participarea sunt gratuite.

Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare al sportului de masă din România, împlinește în 2022, 10 ani de activitate. În primul deceniu am oferit unui milion de oameni – copii, tineri și adulți – un spațiu unde să experimenteze bucuria sportului individual și organizat, cu impact pozitiv pe multiple planuri, în sute de comunități din România și Republica Moldova.

Festivalul Bucurie în Mișcare, organizat de Asociația 11even cu sprijinul Kaufland România, ajunge weekend-ul acesta la Piatra-Neamț. Împreună cu partenerul local de organizare, Asociația Smile, am pregătit o mulțime de jocuri și activități, demonstrații sportive, dansuri și arte marțiale, concursuri pentru gașca de prieteni și pentru întreaga familie, terenuri de badminton, minifotbal și volei, panou de escaladă, precum și workshop-uri cu experți în sport și nutriție în cadrul zonei #rutinademișcare.

Rutina de Mișcare este manifestul nostru pentru un stil de viață sănătos, pe care îl promovăm atât în cadrul evenimentelor, cât și online, printr-o campanie care scoate la lumină poveștile a 100 de oameni din țară, indiferent de vârstă, sex sau ocupație, care includ mișcarea în rutina lor zilnică. Cele 100 de povești vor fi postate în decursul anului 2022 pe paginile de Facebook și Instagram ale programului Bucurie în Mișcare România și pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro și au rolul de a ne inspira să alegem mișcarea, zi de zi.

În Piatra Neamț, programul celor 2 zile de festival Bucurie în Mișcare cuprinde jocuri și exerciții de încălzire fizică, dansuri alături de Lia Art, flashmob cu cei de la Dansuri Reverence, reprezentanții de dans popular, care vor fi susținute de Doina Ceahlăului, exerciții alături de un antrenor de la sala XBody, dar și competiții de volei, ping pong, fotbal, ateliere de creative alături de Asociația Smile (desen, pictură, quilling, origami,
colorat, modelat plastilină), ateliere de nutriție, facepainting, jocuri de teambuilding (boardgames, puzzle, cuburi), dar și multe altele.

Despre Bucurie în Mișcare – Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. După doi ani de izolare din cauza pandemiei, trebuie să reînvățăm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile în aer liber – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână
în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate