Centrul militar judeţean Neamţ recrutează candidați pentru învățământul militar și rezerviști voluntari

CONTINUĂ CAMPANIILE DE RECRUTARE PENTRU URMĂTOARELE CATEGORII DE PERSONAL:

Învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor, SESIUNEA a II-a: (37 de locuri disponibile la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”)

 – 16-25.08.2023 – perioada de înscriere a candidaților.

– Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză.

– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în cursul anului 2023.

Învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor, SESIUNEA a II-a:

(349 de locuri disponibile )

– 07-18.08.2022 – perioada de înscriere a candidaților;

Fără examen de admitere pentru instituțiile de învățământ postliceal militar – maiștri militari și subofițeri.

Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023, inclusiv candidații care nu au fost admiși în sesiunea I de admitere.

CONTINUĂ CAMPANIA DE RECRUTARE A REZERVIȘTILOR VOLUNTARI

Măsuri de îmbunătățire a procesului de recrutare și instruire a rezerviștilor voluntari

Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, procesul de formare și dezvoltare profesională a rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, iar perioada de recrutare pentru seria 2023 a fost prelungită până la data de 25 august.

Reorganizarea cadrului de pregătire și instruire a rezerviștilor voluntari are ca scop o mai bună adaptare la nevoile sistemului militar, dar și la realitățile pieței de muncă din România, flexibilizarea regulilor venind și în întâmpinarea nevoilor celor interesați de efectuarea serviciului de militar în rezervă și a angajatorilor acestora.

Principalele schimbări vizează stabilirea duratei pregătirii inițiale la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu accent pe dimensiunea practic-aplicativă a instrucției, precum și adaptarea modulelor anuale de instruire pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare atribuțiilor funcționale.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară de către Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, situat în Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 10.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233213886, 0233213473 int. 117, 0732560973.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate