CERC PASTORAL LA PAROHIA ORTODOXĂ „ADORMIREA MAICII DOMNULUI” – BICAZ CHEI I

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” – Bicaz Chei I, Protopopiatul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, a găzduit marți, 12 martie 2024, întrunirea Cercului pastoral nr. 8. Cu acest prilej a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de un sobor de preoți.

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea su­fletească și iertarea păcatelor. Partea văzută constă din ungerea cu untdelemn sfințit, după ce s-a invocat prin rugăciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh asupra celui bolnav. Sfântul Maslu este o taină a participării comune la ridicarea din patul suferinței, o comuniune de rugăciune pentru sufletul celui chinuit.

La finalul programului liturgic, în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Sergiu Romanescu, de la parohia Pârâul Frunții.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în această binecuvântată zi și Îi cerem să ne dea sănătate sufletească și trupească și iertare de păcate.

Mulţumim fraților preoți care ne-au binecuvântat cu prezența lor și cu deosebit drag le mulțumim pentru participarea lor la această slujbă în parohia noastră: părintele Bogdan ȚIFREA, redactor șef al Studioului Radio TRINITAS din Iași și paroh la Parohia Banu – Iași, părintele Valentin TIMOFTE (Parohia Bălușești, Neamț), părintele Ionel ABABEI (Parohia Verșești-Girov), părintele Dumitru MARIN (Parohia Bicaz Chei II), părintele POLOȘAN Constantin (Parohia Ivaneș), părintele Mihai IONICHE (Parohia Roșieni), părintele Dan-Cătălin RADU (Parohia Bucureni), părintele Sergiu ROMANESCU (Parohia Pârâul Frunții) și părintele Iulian MARC (Parohia Lacu Roșu).

Preot paroh Adrian-Ștefan Chelaru

Această zi de sărbătoare și bucurie duhovnicească a fost înfrumuseţată în mod deosebit de prezența numeroasă a credincioșilor.

sursa

Parohia Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului – Bicaz Chei I

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate