Ceremonia militară din Piața Tricolorului a marcat Ziua Drapelului Național al României

Luni, 26 iunie, începând cu ora 10.00, Piața Tricolorului din Piatra-Neamț a fost martora unei ceremonii militare dedicate Zilei Drapelului Național al României. Militarii garnizoanei Piatra-Neamț au organizat evenimentul desfășurat într-un cadru solemn, adunând autorități locale, reprezentanți ai comunității și membri ai forțelor armate.

Printre participanți s-au numărat Vasile Adrian Niță, prefectul județului Neamț, Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, Marius Ioan Irimia, viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, alături de locotenent-colonel Marius Dascălu, comandantul garnizoanei Piatra-Neamț, și locotenent-colonel Ovidiu Pădurariu, comandantul Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski”. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene, asociații ale cadrelor militare în rezervă sau retragere, veterani de război, cultul eroilor, revoluționari, elevi din cadrul Gărzii de Onoare de la Curtea Domnească, mass-media și publicul larg.

Momentul solemn a fost marcat și de sfințirea drapelului național, care a fost arborat în cadrul ceremoniei și a primit binecuvântarea preotului militar Daniel Dosoftei, în Capela Militară a garnizoanei.

Ziua Drapelului Național al României este o ocazie importantă de a celebra și onora valorile și istoria țării, drapelul fiind un simbol al identității naționale, al unității și al demnității.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate