Ceremonie Cambridge organizată de centrul de limbi străine Smart&Fun Language Center la Piatra-Neamț

Comunicat de presă

Duminică, 24 septembrie 2023 la Consiliul Județean Neamț a avut loc a 5-a ceremonie Cambridge organizată de centrul de limbi străine Smart&Fun Language Center, singurul centru de pregătire a examenelor Cambridge, dar și punct locație de examinare Cambridge.

Peste 400 de oameni frumoși, implicați în educație, în viitorul generației următoare și iubitori de limbi străine au participat la două evenimente importante din activitatea centrului Smart&Fun Language Center: ceremonia Cambridge de înmânarea a certificatelor recunoscute internațional a 140 de cursanți de elită, sesiunea iunie 2023 de la primul lor nivel STARTERS până la nivelul avansat C1, dar și premierea liceenilor participanți la proiectul internațional Profesor pentru o zi.

La a 5-a ceremonia Cambridge au participat și invitații de seamă, reprezentanți ai Inspectoratului Județean Neamț, d-na inspector școlar Steluța Postolică, d-na inspector școlar Elena Morariu, d-na inspector școlar Ioana Poețelea d-na inspector școlar Irina Secară și d-na inspector școlar Elisabeta Grămadă, d-na profesor, examinator Cambridge Loredana Moise din partea European Examinations Centre, parteneri noștri intenaționali implicați în proiectul internațional Profesor pentru o zi, reprezentați de d-na prof. Iana Vasluian și distinsa doamnă profesor, Aniella Bușilă, trainer pentru profesori și reprezentata Cambridge din România care are o vastă experiență a examenelor Cambridge și a pregătirii elevilor și profesorilor pentru gama completă a calificărilor examenelor Cambridge.

Primul eveniment important a fost: premierea liceenilor participanți, cursanți ai centrului Smart&Fun Language Center la proiectul internațional Profesor pentru o zi, un proiect inovator și am avut onoarea să îi avem parteneri în acest proiect pe Inspectoratul Școlar Neamț, European Examinations Centre, București și școala de limbi străine Linguata, Chișinău, Republica Moldova.

Proiectul internațional Profesor pentru o zi a implicat liceenii noștri să perceapă satisfacția interacțiunii cu copii și oportunitatea de a vedea cu alți ochii meseria de dascăl, dar și seriozitatea și dăruirea pe care le cere această meserie nobilă. Acest proiect internațional a prins contur din prima clipă cu ajutorul d-nei inspector școlar, profesor Steluța Postolică, care mereu susține valorile și educația și sprijinul necondiționat de care mereu a dat dovadă, a d-nei inspector școlar general, profesor Florentina Luca-Moise care sprijină valorile pe plan local și tinerii implicați în diferite proiecte. Mesajul d-nei inspector școlar general, prof. Florentina Luca-Moise: proiectul Profesor pentru o zi reprezintă șansa pe care orice liceano poate avea pentru a face un prim pas spre cariera didactică. Este un proiect de suflet, pe care-l susțin cu inima de mamă și cu experiența de dascăl. Experiența pe care am dobândit-o în zecile de ani închinați școlii mi-a dovedit că, dacă vrem profesori buni, trebuie să îi creștem din timo, să-i încurajăm la timp și să-i ținem în sistem pentru mult timp.

Al doilea eveniment important din agenda noastră a fost înmânarea certificatelor internaționale a celor mai ridicate niveluri Cambridge, CAE, FCE,PET, KEY, iar de la unii dintre ei ne-am luat un pe curând deoarece viitorul lor lingvistic este asigurat, atingând cele mai înalte niveluri de pregătire a limbii engleze, asemenea unui nativ britanic. Au primit multe aplauze candidații remarcabili ai centrului Smart and Fun Language Center care au obținut rezultate excepționale la examenele Cambridge deoarece sunt exemple inspiraționale de perseverență și excelență în învățarea limbii. engleze. Certificările Cambridge reprezintă o recunoaștere internațională a competențelor lingvistice și deschide oportunități noi și captivante în viață. Sunt dovezile clare ale angajamentului față de perfecționare și dezvoltare continuă, ceea ce va fi un avantaj considerabil în viitorul academic și profesional.

Cu această ocazie specială, au fost adresate cele mai sincere mulțumiri din partea centrului de limbi străine Smart&Fun Language Center și părinților și bunicilor pentru sprijinul, îndrumarea și implicarea acestora în parcursul de pregătire a copiilor pentru examenele Cambridge și suntem recunoscători că sunt alături de noi în această călătorie educațională, încredințându-ne o mică parte din educația celor mai de preț comori.

În anul trecut școlar au fost pregătiți și examinați în cadrul centrului nostru 189 de cursanți, având loc sesiuni de examene Cambridge în cadrul centrului de limbi străine Smart&Fun Language Center, în Piatra Neamț de 2 ori pe an. Avem elevi foarte buni, care și-au demonstrat lor în primul rând și apoi altora de ce sunt capabili. Rezultatele sunt excepționale, promovabilitate de 100% care este o performanță impresionantă ce demonstrează că minunații noștri cursanți au făcut progrese semnificative în dezvoltarea abilităților lor lingvistice într-un mod recunoscut la nivel internațional și au fost bine pregătiți pentru examenele Cambridge. Acest lucru reflectă eforturile și dedicarea noastră în calitate de profesori, precum și angajamentul cursanților noștri și al părinților lor față de învățare.

Susținerea unui examen Cambridge nu este un moft, ci o necesitate deoarece echivalează admiteri în instituțiile de învățânt gimnazial, liceal și universitar dar și pentru obținerea unui loc de muncă, creând oportunității pentru o carieră de succes deoarece aceste certificate Cambridge sunt valabile pe viață și pot fi folosite în orice colț al lumii. Cursanții de la Smart and Fun Language Center fac performanță mereu alături de profesori lor cu o vastă experiență d-na profesor și managerul centrului de limbi străine, Diana Cenușă, d-na prof. Ela Timofte și d-na prof. Lorena Ismană.

În premiere în Piatra Neamț centrul de limbi străine a adus sesiunea de examene Cambridge computer-based, oferind această oportunitate unică de evaluare avansată, adaptată nevoilor lingvistice actuale. Beneficiile sesiunii de examene Cambridge computer-based sunt remarcabile: rezultatele examenelor disponibile în 2 săptămânii, iar tehnologia facilitează procesul de evaluare, oferind o experiență eficientă și un pas înainte spre excelență.

În cadrul celei de a 5-a Ceremonie Cambridge, centrul de limbi străine Smart and Fun Language Center s-a bucurat de rezultatele și de reușita cursanților, de promovabilitatea de 100 % a examenelor Cambridge și s-a bucurat de confirmările că ceea ce se întâmplă la Smart and Fun Language Center este minunat!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate