Certificatul medico-legal susține acuzațiile că o pacientă a fost lovită de paznicul spitalului din Piatra-Neamț

În articolul prezentat ieri, Scandal monstru, cu Poliție, la spitalul din Piatra-Neamț. Reclamație că o pacientă a fost alungată cu forța de paznic și că i s-a refuzat asistența medicală în UPU, am încercat să prezentăm cât de echilibrat posibil o situație greu de imaginat că se poate întâmpla într-un spital județean de urgență în secolul 21.

Precizăm că până la această oră nu am fost contactați de niciun reprezentant al unității medicale care să ne dea un punct de vedere, motiv pentru care vom face publice rezultatele evaluării medico-legale a pacientei care acuză că fost lovită de paznicul spitalului, după ce medicul de gardă ar fi refuzat acordarea de asistență medicală. Nu dorim să interferăm cu ancheta penală în curs. Există instituții care pot face asta și mizăm pe profesionalismul oamenilor care pot face dreptate în acest caz și pot aduce adevărul la lumină.

Considerăm că e o problemă de siguranță publică faptul că ajungi la spital cu ambulanța și la scurt timp ești dus la poliție să dai cu subsemnatul că ai fost bătut de paznicul unității medicale.

Evaluarea medico-legală arată faptul că pacienta a fost lovită și necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cercetarea penală își va urma cursul, se va face o plângere la Colegiul Medicilor și, de asemenea, se vor cere și daune morale. Ce înseamnă asta pentru familie? Cheltuieli, timp consumat, stres. Între timp, pacienta va avea nevoie, cel mai probabil, de o intervenție pe cord, în alt județ.

Facem un apel la empatie și vă rugăm să vă gândiți cum ați fi reacționat dacă ați fi aflat că mama dumneavoastră bolnavă ajunge de urgență la spital cu o problemă cardiacă și apoi ați găsi-o noaptea în drum, pe traseul de la secția de poliție spre spital, bătută de un paznic și neevaluată de unitatea medicală? Această mamă poate fi mama oricui. Și putem fi chiar oricare dintre noi.

Acesta nu este un atac la o întreagă breaslă de profesioniști, există mulți oameni cu vocație și dăruire în lumea medicală, dar un caz izolat, după un alt caz izolat seamănă neîncredere. Mii, poate zeci de mii de oameni depind de serviciile acestui spital și toți sunt plătitori de CAS. Din banii lor acești angajați sunt plătiți. Credem că se pot găsi soluții pentru ca aceste cazuri grave să nu se mai întâmple, dar cel mai important este să recunoaștem că ele există, pentru a putea lucra la combaterea lor.

Așteptăm, cu deschidere, un punct de vedere al unității medicale.

Cazul este explicat aici:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate